Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 nieuws

"Red Bull en Verstappen kunnen nog winnen in 2019"

Red Bull miste de boot in de Grand Prix van Singapore, daar waar Ferrari enorme stappen zette op ontwikkelingsvlak. Dat Red Bull de favorietenrol niet waar wist te maken, betekent volgens Giedo van der Garde echter niet dat Red Bull nergens meer kans maakt op de overwinning.

Verstappen Singapore
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Dat Red Bull niet won, maar dat Ferrari als een duvel uit een doosje wist te winnen in Singapore, zei meer over Ferrari dan over Red Bull, zo oordeelt voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde in gesprek met RacingNews365. "Je ziet gewoon dat Ferrari een heel goede update heeft meegenomen. Op vrijdag was men nog zoekende met die updates, maar op zaterdag beschikten ze over een auto die er opeens stond."

"Op zondag lieten ze eveneens zien dat ze goed uit de voeten kunnen met die auto door te race te controleren. Als ze wilden, konden ze ook betere rondetijden rijden dan Mercedes en Red Bull. Ferrari heeft echt een stap gemaakt en ik verwacht dat ze nog meer leuke dingen kunnen laten zien in de laatste zes races van 2019."

Ondanks de stap voorwaarts die Ferrari heeft gemaakt, verwacht Van der Garde dat ook Red Bull nog 'leuke dingen' kan laten zien: "Veel hangt af van wanneer een team grote updates introduceert. Ferrari introduceerde overduidelijk een grote update in Singapore (een nieuwe neus en een nieuwe vloer, red.), terwijl Red Bull misschien een kleine update heeft gebracht. Misschien dat ze nu wat hebben laten liggen, maar als Red Bull de volgende keer een grote update meebrengt, dan staan ze er weer."

"Ik verwacht dan ook zeker dat er nog races komen waarin ze een gooi kunnen doen naar de overwinning. Max Verstappen is normaal gesproken heel sterk in Mexico en ook in Brazilië heeft hij misschien wel een kans. Laten we hopen dat we door alle ontwikkelingen een mooie driestrijd tussen Mercedes, Red Bull en Ferrari gaan zien."

Formule 1 GP Singapore 2019 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"