Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull en Verstappen liepen opnieuw tegen opstartproblemen aan

Het was zo'n veelbelovende winter in 2020. Helmut Marko en Christian Horner waar lovend over de progressie die Red Bull had geboekt, maar de kampioensaspiraties konden al snel weer de ijskast in. Toch wist Red Bull het seizoen nog enigszins te redden, al deed het dat wel op geruime afstand van grote concurrent van Mercedes.

Van Max Verstappen de jongste wereldkampioen ooit maken. Dat was het doel van Red Bull in aanloop naar het jaar 2020. In de jaren daarvoor kwam het team niet goed uit de startblokken, waardoor de titelstrijd al vroeg moest worden gestaakt. Dit jaar mocht dat niet opnieuw gebeuren. Toch was het weer zo ver. In Oostenrijk kwamen in juli al meteen problemen aan het licht. De balans van de Red Bull RB16 was niet in orde en de wagen presteerde ondermaats. Door een fout in de windtunnel klopte het ontwerp van de Red Bull-bolide niet, waardoor het veel tijd verloor op de grote concurrent. Opnieuw kwam het team niet goed uit de startblokken. Mercedes weet op die manier het kampioenschap eigenlijk al vroegtijdig naar zich toe te trekken, te meer omdat de tweede Red Bull-coureur Alexander Albon teamgenoot Max Verstappen niet bij wist te houden. De Nederlander wist zo nu en dan nog een Mercedes-coureur te verslaan en won zelfs de 70th Anniversary Grand Prix, maar beide kampioenschappen konden al snel worden vergeten. Toen Red Bull het lek eenmaal boven had, kroop het dichter en dichter naar Mercedes toe. Met de kanttekening dat Toto Wolff en co. de focus al lang en breed op de wagen voor 2021 hadden gelegd, wist Verstappen het zijn grote concurrenten steeds lastiger te maken. Artikel gaat verder onder de afbeelding .

Als beloning voor al het harde werk trakteerde Verstappen zichzelf op de poleposition en de overwinning tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen, in Abu Dhabi. Mercedes liet daar optekenen dat 2021 een lastig jaar zou worden, maar dat moet nog blijken. Het feit dat de wagens op weg naar volgend jaar nauwelijks veranderen, spreekt in het voordeel van Red Bull. Een nieuwe, trage start lijken Verstappen en co. in 2021 niet te kunnen overkomen. Het is alleen de vraag hoe goed Mercedes aan het begin van het volgende seizoen blijkt te zijn. Hoe groot is de stap die het team heeft gemaakt in de winter? Met Sergio Perez heeft Red Bull in ieder geval een coureur in dienst genomen op wie Max Verstappen kan bouwen en die ook de druk op Mercedes op kan voeren. Of dat genoeg is voor een spannende titelstrijd, dat is te hopen, niet alleen voor Red Bull, maar ook voor alle F1-fans wereldwijd. Eindstand WK: 2 Aantal WK-punten: 319 Rapportcijfer Red Bull: 7,5 Red Bull ging met Max Verstappen voor de wereldtitel in 2020, maar uiteindelijk domineerde Lewis Hamilton. Zelfs de mooie woorden van Helmut Marko konden daar niets aan veranderen. Waar ging het mis voor Red Bull en Verstappen? RacingNews365 analyseert het seizoen van Verstappen in onderstaande video.

D-vVRmvaeKY

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi