© Getty Images/Red Bull Contentool

Nieuwsoverzicht

Red Bull: "Er is alweer nieuw Formule 1-talent in aantocht"

07 sep. 2018 12:30 Jan van der Burgt 2 reacties
Red Bull gaat momenteel door een periode van droogte. Er lijken geen Red Bull-junioren klaar voor een overstap naar het grote werk van de Formule 1. Red Bull-teambaas Christian Horner erkent de situatie, maar ziet licht aan het einde van de tunnel.

De situatie bij Red Bull is zelfs zo nijpend dat het zich welhaast genoodzaakt ziet de rijders voor Toro Rosso te zoeken buiten het eigen talentenprogramma, of misschien zelfs wel om terug te grijpen naar eerder afgedankte coureurs als Daniil Kvyat of Sébastien Buemi.

Red Bull-teambaas Christian Horner erkent in gesprek met Motorsport.com dat de doorstroom van junioren naar de Formule 1 op dit moment hapert, maar dat hij erop vertrouwt dat dat een tijdelijk issue is.

"Op dit moment is er sprake van een gat in ons talentenprogramma. Het ene moment trekt de markt van jonge rijders een beetje aan, het andere moment stort die weer in. We zitten wat dat betreft nu even in een recessie, maar onderaan de ladder klimt een enkeling al snel weer op."

"We hebben natuurlijk wel Dan Ticktum binnen de gelederen die op het punt staat de Europese Formule 3-titel te grijpen (wat alsnog niet genoeg is voor een F1-superlicentie, red.), en we blijven natuurlijk uitkijken naar en investeren in jong talent. Dat gat wat nu is ontstaan zal snel weer gedicht worden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen