Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: "Er is alweer nieuw Formule 1-talent in aantocht"

Red Bull gaat momenteel door een periode van droogte. Er lijken geen Red Bull-junioren klaar voor een overstap naar het grote werk van de Formule 1. Red Bull-teambaas Christian Horner erkent de situatie, maar ziet licht aan het einde van de tunnel.

De situatie bij Red Bull is zelfs zo nijpend dat het zich welhaast genoodzaakt ziet de rijders voor Toro Rosso te zoeken buiten het eigen talentenprogramma, of misschien zelfs wel om terug te grijpen naar eerder afgedankte coureurs als Daniil Kvyat of Sébastien Buemi.

Red Bull-teambaas Christian Horner erkent in gesprek met Motorsport.com dat de doorstroom van junioren naar de Formule 1 op dit moment hapert, maar dat hij erop vertrouwt dat dat een tijdelijk issue is. "Op dit moment is er sprake van een gat in ons talentenprogramma. Het ene moment trekt de markt van jonge rijders een beetje aan, het andere moment stort die weer in. We zitten wat dat betreft nu even in een recessie, maar onderaan de ladder klimt een enkeling al snel weer op." "We hebben natuurlijk wel Dan Ticktum binnen de gelederen die op het punt staat de Europese Formule 3-titel te grijpen (wat alsnog niet genoeg is voor een F1-superlicentie, red.), en we blijven natuurlijk uitkijken naar en investeren in jong talent. Dat gat wat nu is ontstaan zal snel weer gedicht worden."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden