Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull erkent fouten bij teamorder Verstappen: "Dit was niet onze intentie"

Max Verstappen en Sergio Perez waren aan het einde van de GP van Brazilië even geen goede vrienden, toen de Nederlander weigerde aan de kant te gaan. Het zorgde voor veel ophef en enkele dagen later komt Red Bull met een statement.

Max Verstappen moest van zijn team aan de kant gaan voor Sergio Perez aan het einde van de Braziliaanse Grand Prix. Op die manier kon de Mexicaan twee belangrijke extra punten scoren in het WK, maar de Nederlander weigerde aan de kant te gaan.

Het zorgde voor veel ophef. Checo was boos en Verstappen gaf aan zijn redenen te hebben, die voortkwamen uit iets dat in het verleden tussen de twee was voorgevallen. Het leek te gaan over gebeurtenissen in Monaco, waar Perez al dan niet opzettelijk was gecrasht in de kwalificatie en daar Verstappen mee benadeelde.

Red Bull-statement

Aan de vooravond van het GP-weekend in Abu Dhabi komt Red Bull met een statement over alle gebeurtenissen. "Als team hebben we een aantal fouten gemaakt in Brazilië. We hadden de situatie die zich in de laatste ronde ontvouwde vooraf niet ingebeeld en we hadden er qua strategie geen rekening mee gehouden."

"Helaas was Max pas heel laat geïnformeerd door het team en gevraagd of hij aan de kant wilde gaan, zonder dat we hem daarbij alle benodigde informatie gaven. Daardoor kwam Verstappen, die altijd een open en eerlijke teamspeler is geweest, in een nadelige situatie terecht met weinig tijd om te reageren. Dat was niet onze intentie."

"Na de race heeft Max open en eerlijk gesproken, waardoor beide coureurs onderling openstaande problemen en zorgen uit hebben kunnen praten. Het team accepteert Verstappens redenatie. Het gesprek was persoonlijk en zal dan ook tussen het team blijven. Verder zullen we hier niet meer over praten."

Online haat

Na de gebeurtenissen kregen de coureurs, het team en familieleden de volle laag van bepaalde 'fans'. Onacceptabel, zo concludeert Red Bull. "Wat volgde op social media was onacceptabel. Het was triest om te zien hoe Max, Checo, het team en hun families werden aangevallen."

"Het is iets wat we als sport helaas steeds vaker mee moeten maken. Er is geen ruimte voor dit in de racerij en de maatschappij in zijn geheel. Uiteindelijk is het een sport en zijn we hier om te racen. Doodsbedreigingen, haatmail en dat soort dingen aan het adres van familieleden is verwerpelijk."

"Inclusiviteit staat bij ons hoog in het vaandel en we willen een veilige omgeving creëren voor iedereen om in te werken en om van de sport te kunnen genieten. Dit soort misbruik moet stoppen", aldus het Red Bull-team.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

37 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct