Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull erkent fouten bij teamorder Verstappen: "Dit was niet onze intentie"

Max Verstappen en Sergio Perez waren aan het einde van de GP van Brazilië even geen goede vrienden, toen de Nederlander weigerde aan de kant te gaan. Het zorgde voor veel ophef en enkele dagen later komt Red Bull met een statement.

Max Verstappen moest van zijn team aan de kant gaan voor Sergio Perez aan het einde van de Braziliaanse Grand Prix. Op die manier kon de Mexicaan twee belangrijke extra punten scoren in het WK, maar de Nederlander weigerde aan de kant te gaan. Het zorgde voor veel ophef. Checo was boos en Verstappen gaf aan zijn redenen te hebben, die voortkwamen uit iets dat in het verleden tussen de twee was voorgevallen. Het leek te gaan over gebeurtenissen in Monaco, waar Perez al dan niet opzettelijk was gecrasht in de kwalificatie en daar Verstappen mee benadeelde.

Red Bull-statement

Aan de vooravond van het GP-weekend in Abu Dhabi komt Red Bull met een statement over alle gebeurtenissen. "Als team hebben we een aantal fouten gemaakt in Brazilië. We hadden de situatie die zich in de laatste ronde ontvouwde vooraf niet ingebeeld en we hadden er qua strategie geen rekening mee gehouden." "Helaas was Max pas heel laat geïnformeerd door het team en gevraagd of hij aan de kant wilde gaan, zonder dat we hem daarbij alle benodigde informatie gaven. Daardoor kwam Verstappen, die altijd een open en eerlijke teamspeler is geweest, in een nadelige situatie terecht met weinig tijd om te reageren. Dat was niet onze intentie." "Na de race heeft Max open en eerlijk gesproken, waardoor beide coureurs onderling openstaande problemen en zorgen uit hebben kunnen praten. Het team accepteert Verstappens redenatie. Het gesprek was persoonlijk en zal dan ook tussen het team blijven. Verder zullen we hier niet meer over praten."

Online haat

Na de gebeurtenissen kregen de coureurs, het team en familieleden de volle laag van bepaalde 'fans'. Onacceptabel, zo concludeert Red Bull. "Wat volgde op social media was onacceptabel. Het was triest om te zien hoe Max, Checo, het team en hun families werden aangevallen." "Het is iets wat we als sport helaas steeds vaker mee moeten maken. Er is geen ruimte voor dit in de racerij en de maatschappij in zijn geheel. Uiteindelijk is het een sport en zijn we hier om te racen. Doodsbedreigingen, haatmail en dat soort dingen aan het adres van familieleden is verwerpelijk." "Inclusiviteit staat bij ons hoog in het vaandel en we willen een veilige omgeving creëren voor iedereen om in te werken en om van de sport te kunnen genieten. Dit soort misbruik moet stoppen", aldus het Red Bull-team.

Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen