Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

'Red Bull evalueert mogelijke vervanger Perez drie dagen lang'

Mag Sergio Perez het seizoen bij Red Bull af maken? Eerder riep Helmut Marko nog van wel, maar Oostenrijkse media concluderen nu dat men toch zou overwegen hem nog gedurende het lopende F1-seizoen te vervangen.

Perez Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Volgende week wordt de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk verreden op het thuiscircuit van Red Bull, de Red Bull Ring. Het is het circuit waar Helmut Marko tussen de bedrijven door ook geregeld te vinden is en het Oostenrijkse ORF sprak hem daar over het functioneren van Sergio Perez. Want de laatste races maakt hij de nodige fouten en ook qua snelheid geeft hij veel meer toe op Max Verstappen dan aan het begin van het seizoen.

Volgens de ORF is de knop bij Marko nu om en zou hij vanaf heden openstaan voor een coureurswissel gedurende het seizoen, dat terwijl hij eerder aangaf dat Perez precies doet wat er van hem verwacht wordt. Immers, hij staat 'gewoon' tweede in het kampioenschap.

"De lucht wordt ijl voor Perez bij Red Bul", zo kopt de publicatie. De nieuwe geluiden klinken enkele weken voordat Daniel Ricciardo als testcoureur zijn eerste meters zal maken met de Red Bull RB19 van dit seizoen. Toeval? Wellicht niet: "Ricciardo zal na de Grand Prix van Groot-Brittannië drie dagen in onze auto zitten om de bandentest voor Pirelli uit te voeren. Op die manier kunnen we evalueren waar Ricciardo écht staat", aldus de Oostenrijkse teamadviseur.

Heeft Perez zijn langste tijd dan gehad bij Red Bull, ook al loopt zijn contract eind 2024 formeel pas af? "Zijn eigen streven was ooit om twee à drie jaar voor ons te rijden. Dus in dat opzicht heeft hij al meer gekregen dan waar hij op inzette en uiteindelijk zal je met het oog op de toekomst alle opties open moeten houden."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen