Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Red Bull gaat gaandeweg 2023 problemen krijgen'

Wat zijn de voorspellingen van Viaplay-commentatoren Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk? In ieder geval iets waar de Max Verstappen-fans niet op hopen: een lastig jaar voor Red Bull.

Langzaam maar zeker komt het volgende Formule 1-seizoen dichterbij. Met 23 races wordt het een uitzonderlijk druk jaar voor de teams en coureurs, maar natuurlijk ook voor het hele F1-circus dat meereist over de wereld. Hieronder ook de mannen en vrouwen van Viaplay. Wat verwachten ze van 2023? RacingNews365 sprak met commentatoren Melroy Heemskerk en Nelson Valkenburg. Vooral van Mercedes zijn er hoge verwachtingen, zo begint Heemskerk. "Het momentum wat ze het afgelopen jaar hebben weten op te bouwen, dat weten ze mee te nemen naar volgend jaar." "Ze hebben ontzettend veel geleerd over de auto. Hoe ze het vooral niet moeten doen, maar ook hoe ze alles moeten omdraaien om de auto weer aan de gang te krijgen. Volgend jaar een nieuwe auto, een schone lei en dan staan ze er gewoon weer bij!"

Slecht nieuws voor Red Bull?

Waar Valkenburg nog een titel van Max Verstappen verwacht, denkt Heemskerk dat Hamilton wel eens zijn achtste titel kan veroveren. "Red Bull gaat gewoon weer een goede auto bouwen zoals ze meestal doen, maar ik denk dat ze gaandeweg het jaar toch problemen gaan krijgen met het doorontwikkelen." De reden is volgens de Viaplay-commentator logisch. "Ze worden beperkt, onder andere omdat ze kampioen zijn geworden, maar natuurlijk ook omdat ze een straf hebben gekregen." Het team van Verstappen en Sergio Perez mag in 2023 minder doorontwikkelen, dit nadat ze het budgetplafond hebben overschreden en hier een forse straf voor kregen. "Ik denk dus dat we weer een soort 2021 gaan krijgen. Hamilton en Verstappen. Dan wordt het heel spannend, maar ik denk uiteindelijk dat Hamilton er mee aan de haal gaat. Simpelweg omdat Mercedes verder door kan ontwikkelen en omdat Red Bull daar misschien op vast gaat lopen tegen het einde van het jaar."

Ferrari en Vasseur

Valkenburg vraagt zich vooral af wat Ferrari gaat doen in het volgende seizoen. "Natuurlijk hebben ze een heel goed technisch platform, de motor werkt oké als 'ie wat betrouwbaarder wordt, maar hoeveel effect gaat het op de bouw van de auto hebben? Ik denk dat het allemaal wel meevalt en dat het technische team er goed voor staat." "Frederic Vasseur zou het dan op het circuit voor elkaar moeten krijgen, maar Ferrari: hoe veel hebben ze doorontwikkeld in het afgelopen jaar en wanneer hebben ze de blik verplaatst naar het volgende jaar? Ik hoop alleen maar dat we drie teams hebben die continu om podiums vechten. Twee is leuk, maar drie is nog veel leuker." De voorspelling van collega Heemskerk trekt hij nog in twijfel. "Hij zei ook dat Carlos Sainz dit jaar wereldkampioen zou worden, dus niet naar luisteren", lacht hij. Benieuwd naar het hele interview met Heemskerk en Valkenburg? Check 'm hieronder!

TtqeHWM1LpA

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"