© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull gaat voor de zege in Singapore

05 sep. 2017 16:22 Ruud Dimmers 0 reacties
De GP van Singapore is de vreemde eend in de bijt in de laatste zeven race. Het stratencircuit moet in principe goed passen bij de RB13 van Verstappen en Ricciardo. Het team van Red Bull hoopt dan ook echt mee te kunnen strijden om de overwinning.

Liggen er kansen voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo

De afgelopen maanden boekte Red Bull progressie, maar in kansrijke races kwam het er niet uit. Een voorbeeld daarvan was de GP van Hongarije waarin Max Verstappen een prima snelheid had, maar dankzij een tijdstraf kansloos was voor het podium.

Daniel Ricciardo vindt dat een podium zeker mogelijk is in Singapore: "We moeten gewoon op het podium finishen, maar gaan voor de overwinning. We proberen om de dominantie van Mercedes en Ferrari daar te doorbreken."

Teambaas Christian Horner ziet ook veel mogelijkheden voor zijn team. In Singapore speelt motorvermogen nauwelijks een rol, maar is een goed chassis erg belangrijk.

"Het circuit moet ons echt liggen. De motor is iets belangrijker dan in Hongarije en Monaco, maar er zijn veel bochten waarin we tijd kunnen pakken."

"Red Bull heeft altijd goed gepresteerd in Singapore, dus ik zie geen reden waarom dat dit jaar anders is. Daarnaast is er nog altijd de dreiging van regen. Ferrari zal sterk zijn daar. Ze hebben een uitstekend chassis."

"Mercedes moest daarom wel winnen in Monza, want de komende banen zijn in het voordeel van Ferrari. Wij doen er alles aan om ze het leven zuur te maken."

In 2016 kwam Daniel Ricciardo een ronde tekort om de race te winnen. De Australiër was razendsnel en strandde op een halve seconde van winnaar Nico Rosberg.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen