© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull gaat voor tweede startrij in GP van Frankrijk

23 jun. 2018 14:50 Wanda Bisschop 0 reacties
Op basis van de eerste twee vrije trainingen is Lewis Hamilton de grote favoriet voor de pole maar daar achter wordt de strijd om de tweede startrij behoorlijk spannend. Wordt het Ferrari of Red Bull?

'Verstappen en Ricciardo nog niet tevreden over setup'

"Het blijft natuurlijk afwachten wat er gebeurt als Mercedes en Ferrari hun kwalificaitemodus open zetten. Ons doel is in ieder geval de tweede startrij. Vooral omdat inhalen op dit circuit ontzettend lastig is," aldus Red Bull's teambaas Horner in gesprek met Auto Motor und Sport.

Teamadviseur Helmut Marko bevestigt dat er voor zijn team nog behoorlijk wat werk aan de winkel is.

"Op dit moment zijn onze coureurs nog niet tevreden over de afstelling van hun auto. Vooral de ultrasofts werken nog niet zoals zou moeten. De ultra's slijten harder dan dat we dachten waardoor we niet de ronden kunnen rijden die we willen. Het is nu zaak om te achterhalen waarom we in de laatste sector zes tienden verliezen. Ondanks deze problemen zitten we dichter op Mercedes dan in Barcelona."


Ondanks dat Red Bull nog vraagtekens heeft bij hun racepace kunnen ze misschien de race wel naar hun hand zetten.

Volgens een analyse van Auto Motor und Sport kan Red Bull namelijk voordeel halen uit de softs. Hiervan beschikken Verstappen en Ricciardo nog elk drie setjes terwijl concurrent Hamilton nog maar één setje softs tot zijn beschikking heeft. Bottas heeft er nog twee omdat hij een groot deel van de tweede vrije training mistte. Ook Ferrari heeft nog minder setjes softs over dan Red Bull.

Teamadviseur Helmut Marko ziet hier dan ook duidelijk een voordeel voor Red Bull in tijdens de race.

"Voor ons werken de softs het beste. Op die band gaf Daniel slechts twee tienden toe op Hamilton. Gelukkig hebben we daar ook voldoende setjes van besteld."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen