Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: 'Geef de fans meer cilinders en een vet motorgeluid'

Als het aan Red Bull-teambaas Christian Horner ligt stapt de Formule 1 voor 2021 af van de V6-turbomotoren. De Brit wil met snelle motoren met meer cilinders en de meer geluid zien én horen in de koningsklasse.

In 2021 gaan de Formule 1-reglementen op de schop. De motorenformule blijft vooralsnog in grote lijnen onveranderd, geheel tegen de wensen van Red Bull-teambaas Christian Horner in. "Ik had graag gezien dat de motoren meer cilinders krijgen en meer geluid produceren, omdat ik denk dat de fans dat willen zien. De hybride systemen van nu dragen niet bij aan de ontwikkeling van de sport" , zo laat Horner in gesprek met Auto, Motor und Sport weten. Mercedes zal het aanhouden van de V6-motor als basis toejuichen, denkt Horner. "Die behouden de huidige motoren het liefst tot 2050. Logisch ook, want zij hebben die motor het beste op orde. Daar mag je Mercedes ook niet op afrekeningen. Maar uiteindelijk bepalen niet de teams de koers van de sport. Dat doen de FIA en Liberty Media."

Red Bull had de afgelopen seizoenen moeite om Mercedes en Ferrari bij te houden. Er werd gesuggereerd dat dit louter en alleen door de zwakkere Renault-motor kwam, maar daar is Horner het niet helemaal mee eens. "Nee, dat is wel heel erg kort door de bocht. Renault maakt uiteraard wel deel uit van het pakket dat ons beperkt, maar is daarin niet alleen bepalend. Overigens hopen we daar de komende weken grote stappen mee te maken."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"