Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
RB19

Red Bull geeft duidelijke boodschap af met upgrades: nieuwe RB19 mijlenver voor

Red Bull verrast vriend en vijand met een indrukwekkend upgradepakket in Hongarije. Paolo Filisetti, technisch specialist voor RacingNews365, legt uit hoe het topteam een grote slag slaat voor dit seizoen én voor 2024.

MP9 8165
Tech
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Op de Hungaroring toonde Red Bull haar aangekondigde upgrade voor de rest van het Formule 1-seizoen. Het Oostenrijkse topteam won de eerste tien races en maakt een sterke indruk met een nieuw pakket met gewijzigde sidepods. In eerste opzicht zien de upgrades er al indrukwekkend uit, maar de wijziging gaat verder dan een 'kleine verbetering' van de wagen van Max Verstappen en Sergio Perez.

Het bodywork bij de inlaat van de radiatoren is sterk veranderd, met een verminderde hoogte. Ze zijn smal, maar daar stopt het niet. Het profiel van de sidepods is veranderd ten opzichte van het profiel dat eerder dit jaar is gebruikt. Veel steiler, vooral aan de achterkant van de RB19.

Dit artikel gaat verder onder de vergelijking van de oude/nieuwe sidepods van de RB19.

Efficiëntie is key

De evolutie brengt veranderingen mee aan de voorkant van de auto. Hiervoor is ook de voorvleugel aangepast, ook voor de Hungaroring, waar hoge downforce zeer belangrijk is. De lucht kan beter en efficiënter stromen richting de vernieuwde inlaten van de radiatoren. De radiatoren zijn niet alleen veranderd: het bodywork is veel compacter dan eerder. Dit is heel interessant, want het -normaal gesproken- warme weer tijdens de GP van Hongarije maakt het vreemd dat ze het bodywork hebben kunnen reduceren.

Onder: de oude en nieuwe RB19 en de gewijzigde voorvleugel.

Red Bull mijlenver voor op concurrenten

Hierdoor krijgen we het idee dat alles al ver van tevoren gepland is. Maanden. Een dergelijke wijziging voer je niet later door, waardoor het idee duidelijk wordt: Red Bull is bezig met het doorontwikkelen van de bolide voor 2024. Hoogstwaarschijnlijk wordt het reduceren van het volume doorgezet en kunnen ze hierop bouwen, terwijl ze ook het chassis voor volgend jaar aan kunnen passen.

Dit geeft een duidelijke boodschap af aan de concurrenten. Hoewel ze al heel sterk zijn, kunnen ze de bolide nóg sterker maken dan ze al zijn. De boodschap was al duidelijk, maar nu doen ze er een schepje bovenop: De evolutie van de Red Bull laat overduidelijk zien dat ze mijlenver voorlopen met het huidige F1-concept.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami