Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Red Bull geeft Perez Verstappen-advies: "Dát is zijn probleem"

Red Bull-teambaas Christian Horner weet wat Sergio Perez moet doen om zich volgend jaar beter in de auto te voelen én betere resultaten te behalen.

Perez Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er is dit seizoen al veel over gezegd. Waar Max Verstappen excelleert in de Red Bull blijven de resultaten van teamgenoot Sergio Perez ver achter. Zeker in het middengedeelte van het seizoen worstelde Perez week in week uit. Desondanks heeft Perez nog altijd de beste papieren om plek twee in het wereldkampioenschap te pakken, met een voorsprong van 32 punten op Lewis Hamilton.

Perez staat ook volgend seizoen onder contract bij Red Bull en teambaas Christian Horner schroomt niet om de Mexicaan advies te geven om het volgend jaar beter te doen. "Teamgenoot van Max zijn, is de moeilijkste baan in de hele Formule 1. Deze sport is zo veroordelend dat je zo goed bent als je laatste race. Ik denk dat Checo het de afgelopen drie jaar geweldig heeft gedaan naast Max", vertelt Horner in de eff won with DRS-podcast.

"Zeker als je naar de data kijkt van wat Max doet, zoals de GP van Japan. In de allereerste ronde die Max uit de pits rijdt, is hij twee seconden sneller dan de rest van het veld. En als je naar die data kijkt, denk je: 'Hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen?' En zo vaak gebeurt dat. En ik denk dat dat het probleem van Checo is. Hij probeert zichzelf te vergelijken met Max. Wat hij moet doen is Max vergeten en zich op zichzelf richten. Kijk niet eens naar de data van Max, maar concentreer je gewoon op jezelf en zo goed mogelijk zijn. En zoals we eerder dit jaar zagen, kan dat soms goed genoeg zijn."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"