Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull geeft uitleg over mislukte pitstop Verstappen

De laatste pitstop van Max Verstappen in Oostenrijk ging faliekant mis, waarna Lando Norris de aanval kon openen en het op een touché uitdraaide. Christian Horner legt uit wat er misging.

Verstappen Austria race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen koesterde een comfortabele voorsprong tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, totdat het fout ging bij de laatste pitstop. De Nederlander stond lang stil en moest ook wachten op de passerende Lando Norris, die optimaal van het probleem profiteerde en de aanval kon openen. Uiteindelijk draaide het uit op een touché tussen Verstappen en Norris en konden ze allebei een overwinning vergeten door een lekke band.

Maar wat ging er nou mis bij de tweede pitstop? Christian Horner legt het uit. "We kwamen op hetzelfde moment binnen als McLaren, waarna een wielmoer linksachter vast zat. De monteur moest dus twee keer de wheelgun gebruiken om de band eraf te halen."

Horner geeft ook toe dat de strategie van Red Bull veranderde gedurende de race. Verstappen wisselde naar een gebruikte medium voor de laatste stint. "We begonnen aan de race met het idee om medium, hard, hard te gebruiken. We reden voor de tweede pitstop uiteindelijk langer door, omdat we sneller waren dan Norris. Dat is vrij normaal, want als je pech hebt met de safety car, verlies je track position. De snelheid van de auto was echter heel erg goed en we breiden nu alsnog onze voorsprong in de beide kampioenschappen uit."

Bekijk hieronder de laatste pitstop van Verstappen!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull legt Verstappen verbod op