Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Red Bull geeft update over toekomst F1-team na overlijden Mateschitz

De toekomst van Red Bull ziet er volgens teambaas Christian Horner zeer goed uit. De Oostenrijkse renstal heeft een droevig weekend achter de rug vanwege het overlijden van Dietrich Mateschitz, maar de oprichter van het merk heeft voor zijn dood de toekomst van het F1-team veiliggesteld.

Horner Mateschitz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten maakte Red Bull bekend dat oprichter en mede-eigenaar Dietrich Mateschitz op 78-jarige leeftijd is overleden. Het was zwaar voor het team, maar ondanks het emotionele weekend wist Max Verstappen de race te winnen en kroonde Red Bull zich tot constructeurskampioen van 2022.

Na het overlijden van oprichter en geldschieter Mateschitz vroeg menig Formule 1-volger zich af wat er met Red Bull en haar raceteam gaat gebeuren. Teambaas Christian Horner legt in gesprek met de media, waaronder RacingNews365, uit dat de toekomst van het team er zeer goed uit ziet. "Hij had altijd die visie en is tot aan vorige week betrokken geweest bij het project."

"Ook stond hij achter het plan van motordivisie Red Bull Powertrains en heeft hij het team klaar gemaakt voor de toekomst op de langere termijn. De toewijding die hij heeft getoond, heeft ons de mogelijkheid gegeven om dit op te bouwen. Red Bull Racing bevindt zich in een zeer, zeer sterke positie voor de komende jaren", belooft Horner.

Toekomst Red Bull rooskleurig, maar geen beloftes

Horner verwacht veel van Red Bull in de komende jaren, dit allemaal dankzij de investeringen van Mateschitz. "Hij heeft een ijzersterke fundering neergezet voor de toekomst. Dat we in 2026 ook nog motorleverancier zijn, was het laatste, missende puzzelstukje. Hij had de visie om dit waar te maken en net zoals we met het chassis hebben gedaan, nemen we die gedachtegang mee in ons motorbedrijf."

De toekomst ziet er volgens de Red Bull-teambaas dan ook rooskleurig uit, maar Horner blijft tegelijkertijd realistisch. Van jarenlange dominantie is niet direct sprake. "Zulke voorspellingen kan je niet doen. We strijden hier tegen erg sterke concurrenten. We hebben momenteel een geweldig jaar en we hebben alle eigen records verbroken als we bijvoorbeeld kijken naar het aantal overwinningen."

"En er zijn nog drie races te gaan. Maar toch: we hebben heel, heel sterke concurrentie. De buren bijvoorbeeld", zegt hij, al doelend op Mercedes. "Zij zullen volgend jaar proberen terug te slaan."

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"