Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull geeft update over toekomst F1-team na overlijden Mateschitz

De toekomst van Red Bull ziet er volgens teambaas Christian Horner zeer goed uit. De Oostenrijkse renstal heeft een droevig weekend achter de rug vanwege het overlijden van Dietrich Mateschitz, maar de oprichter van het merk heeft voor zijn dood de toekomst van het F1-team veiliggesteld.

Tijdens het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten maakte Red Bull bekend dat oprichter en mede-eigenaar Dietrich Mateschitz op 78-jarige leeftijd is overleden. Het was zwaar voor het team, maar ondanks het emotionele weekend wist Max Verstappen de race te winnen en kroonde Red Bull zich tot constructeurskampioen van 2022. Na het overlijden van oprichter en geldschieter Mateschitz vroeg menig Formule 1-volger zich af wat er met Red Bull en haar raceteam gaat gebeuren. Teambaas Christian Horner legt in gesprek met de media, waaronder RacingNews365 , uit dat de toekomst van het team er zeer goed uit ziet. "Hij had altijd die visie en is tot aan vorige week betrokken geweest bij het project." "Ook stond hij achter het plan van motordivisie Red Bull Powertrains en heeft hij het team klaar gemaakt voor de toekomst op de langere termijn. De toewijding die hij heeft getoond, heeft ons de mogelijkheid gegeven om dit op te bouwen. Red Bull Racing bevindt zich in een zeer, zeer sterke positie voor de komende jaren", belooft Horner.

Toekomst Red Bull rooskleurig, maar geen beloftes

Horner verwacht veel van Red Bull in de komende jaren, dit allemaal dankzij de investeringen van Mateschitz. "Hij heeft een ijzersterke fundering neergezet voor de toekomst. Dat we in 2026 ook nog motorleverancier zijn, was het laatste, missende puzzelstukje. Hij had de visie om dit waar te maken en net zoals we met het chassis hebben gedaan, nemen we die gedachtegang mee in ons motorbedrijf." De toekomst ziet er volgens de Red Bull-teambaas dan ook rooskleurig uit, maar Horner blijft tegelijkertijd realistisch. Van jarenlange dominantie is niet direct sprake. "Zulke voorspellingen kan je niet doen. We strijden hier tegen erg sterke concurrenten. We hebben momenteel een geweldig jaar en we hebben alle eigen records verbroken als we bijvoorbeeld kijken naar het aantal overwinningen." "En er zijn nog drie races te gaan. Maar toch: we hebben heel, heel sterke concurrentie. De buren bijvoorbeeld", zegt hij, al doelend op Mercedes. "Zij zullen volgend jaar proberen terug te slaan."

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China