Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull geeft Verstappen dringende boodschap mee in de strijd met Magnussen

Wordt het de zachte of de medium band tijdens de sprintrace? Daar twijfelt men in de paddock over na de sprintrace. Bij Red Bull weet men ook nog niet zeker wat de juiste keuze zal zijn. Helmut Marko drukt Max Verstappen in ieder geval op het hart om op te passen.

Tijdens een sprintrace, waarvan we er op zaterdagavond in Brazilië een zullen zien, hoeven er geen verplichte pitstops uit te worden gevoerd. De banden waarmee een coureur start, zijn dus in principe ook de banden waarmee ze de race uit zullen rijden. De lengte van een sprintrace is ongeveer 100 kilometer, of in dit geval 24 ronden over het circuit in Sao Paolo. Tijdens de tweede vrije training onderzochten alle teams of een setje van de zachte banden het zo lang uit wist te houden.

Rustig aan Max

Red Bull-adviseur Helmut Marko moet in gesprek met ORF eerlijk toegeven dat er nog twijfel heerst over de juiste bandenkeuze. "De temperaturen zijn drastisch gestegen. De snellere band is waarschijnlijk de rode band, maar dan moet je die wel over een raceafstand in leven kunnen houden. Ik denk dat het een close call is tussen de zachte of de medium band", vertelt de Oostenrijker. Max Verstappen heeft namens Red Bull de beste papieren tijdens de sprintrace. Hij start namelijk vanaf P2. Hij moet alleen Kevin Magnussen verschalken als hij wil winnen. Marko hoopt dat zijn stercoureur niet al te veel risico neemt als hij langs Magnussen probeert te komen. Dat heeft het team de Nederlander dan ook op het hart gedrukt. "Ik geloof niet dat Magnussen echt een kanshebber op de overwinning is, maar hij is wel een taaie strijder. We hebben tegen Verstappen gezegd dat hij zonder risico in moet halen. Zelfs als hij wat langer achter Kevin blijft, dan is dat geen probleem", aldus de Oostenrijker.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024