Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Red Bull geeft Verstappen dringende boodschap mee in de strijd met Magnussen

Wordt het de zachte of de medium band tijdens de sprintrace? Daar twijfelt men in de paddock over na de sprintrace. Bij Red Bull weet men ook nog niet zeker wat de juiste keuze zal zijn. Helmut Marko drukt Max Verstappen in ieder geval op het hart om op te passen.

Tijdens een sprintrace, waarvan we er op zaterdagavond in Brazilië een zullen zien, hoeven er geen verplichte pitstops uit te worden gevoerd. De banden waarmee een coureur start, zijn dus in principe ook de banden waarmee ze de race uit zullen rijden.

De lengte van een sprintrace is ongeveer 100 kilometer, of in dit geval 24 ronden over het circuit in Sao Paolo. Tijdens de tweede vrije training onderzochten alle teams of een setje van de zachte banden het zo lang uit wist te houden.

Rustig aan Max

Red Bull-adviseur Helmut Marko moet in gesprek met ORF eerlijk toegeven dat er nog twijfel heerst over de juiste bandenkeuze. "De temperaturen zijn drastisch gestegen. De snellere band is waarschijnlijk de rode band, maar dan moet je die wel over een raceafstand in leven kunnen houden. Ik denk dat het een close call is tussen de zachte of de medium band", vertelt de Oostenrijker.

Max Verstappen heeft namens Red Bull de beste papieren tijdens de sprintrace. Hij start namelijk vanaf P2. Hij moet alleen Kevin Magnussen verschalken als hij wil winnen. Marko hoopt dat zijn stercoureur niet al te veel risico neemt als hij langs Magnussen probeert te komen. Dat heeft het team de Nederlander dan ook op het hart gedrukt.

"Ik geloof niet dat Magnussen echt een kanshebber op de overwinning is, maar hij is wel een taaie strijder. We hebben tegen Verstappen gezegd dat hij zonder risico in moet halen. Zelfs als hij wat langer achter Kevin blijft, dan is dat geen probleem", aldus de Oostenrijker.

Ook interessant:

Zet deze coureur naast Verstappen en je hebt het ideale Formule 1-team

Red Bull was in gesprek met Norris. Wat voor een team zou dat opleveren? Coronel weet het: 'Het ideale F1-team!'. Maar of het zo verstandig zou zijn voor de Brit...

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'