Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Red Bull geeft Verstappen nieuwe wapens in strijd tegen Norris

Heeft Red Bull Racing nog de snelste auto of wint het team door de Max Verstappen-factor? Helmut Marko deelt nu met welke problemen de Oostenrijkse renstal kampt en kondigt alvast een belangrijke update aan voor het team uit Milton Keynes.

Verstappen FP1 Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull Racing was sinds 2022 het dominante team en reed iedereen in 2023 op een hoop. Dat leek op basis van de eerste races van het jaar ook te gaan gebeuren in 2024, maar niets blijkt minder waar. Inmiddels maakt McLaren een hele sterke comeback en lijkt het erop dat het team uit Woking op sommige momenten zelfs de snelste auto heeft. Helmut Marko velt zijn oordeel over de rangorde in de top van de Formule 1.

"Laten we met het positieve beginnen: de krachtsverhoudingen achter ons zijn tot nu toe veranderd. Ferrari was ooit de sterkste achtervolger, nu is het McLaren en Mercedes komt terug in de mix. Maar vooral McLaren heeft veel terrein goedgemaakt en heeft een betere auto dan wij hebben, vooral qua setup. Hun auto werkt op elk circuit en met elk type band. We hebben de laatste paar races problemen gehad en we hebben er lang over gedaan om de balans te vinden. Op dit moment zijn we qua snelheid de nummer twee", zo is de duidelijke, maar pijnlijke conclusie van Marko in gesprek met Kleine Zeitung.

Daarbij stipt de Oostenrijker aan dat Red Bull het al sinds de vijfde race van het jaar moeilijk heeft. "We worstelen al sinds China met deze problemen en ergens kom je op een punt dat je niet meer weet waar ze vandaan komen. Mercedes heeft hier lang mee geworsteld en Aston Martin worstelt er momenteel mee. Maar dat waren we vroeger niet gewend."

De Red Bull-adviseur vervolgt: "We weten niet waar in de techniek of de simulator het verschil tussen de theorie en de realiteit zit. De auto heeft potentieel en tot China waren we superieur. We dachten dat het een makkelijk seizoen zou worden, gewoon saai voor de toeschouwers. Maar we werken eraan en er komt een update op Silverstone. Het moet kloppen, want anders wordt het moeilijk", zo legt Marko druk op de update die over een week al wordt geïntroduceerd.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Max vs. Lewis Stewards vellen oordeel over clash tussen Verstappen en Hamilton