Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull: "Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez"

Max Verstappen en Sergio Perez hoeven er dit jaar niet meer op te rekenen dat ze tijdens een bepaald Grand Prix-weekend plots een pakket met grote updates op hun auto krijgen. Nee, het worden slechts meerdere kleine updates. Teambaas Christian Horner noemt het 'een bescheiden evolutie' en legt uit waarom het zo wordt gedaan.

Verstappen Canada Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Er zijn enkele problemen waarmee Red Bull dit jaar kampt. De betrouwbaarheid van haar bolide, aangezien Max Verstappen en Sergio Perez samen in totaal al vier keer uitvielen, maar ook het gewicht van de RB18. Deze lag aan het begin van het jaar veel te hoog en nog steeds kunnen er wat kilo's vanaf.

Kijkend naar de betrouwbaarheid, was het afgelopen weekend na lange tijd weer raak. Red Bull is op weg naar de Britse Grand Prix druk bezig om de oorzaak te vinden van Perez' uitvalbeurt.

"De versnellingsbak van Sergio Perez hield er mee op, zo heeft het er alle schijn van", vertelt Horner in gesprek met RacingNews365. "De motor van Checo ziet er prima uit, maar totdat we het in detail hebben onderzocht is het lastig om met zekerheid te zeggen wat de exacte oorzaak was."

Horner benadrukt dat het een hoofdpijndossiertje is. "De betrouwbaarheid is altijd een zorg, dus we moeten begrijpen wat er aan de hand was met de Red Bull van Checo. Daar moeten we van leren en vervolgens gepaste maatregelen nemen. Het is altijd een zorg als een van je bolides er zonder duidelijke reden mee ophoudt. De rest van de race voel je je dan niet comfortabel over het lot van de andere auto."

Geen grote updates voor Verstappen

Maar de auto van Verstappen overleefde het en zo won hij de GP van Canada. Daardoor heeft hij momenteel een gezonde voorsprong in het kampioenschap opgebouwd. Gevraagd aan teambaas Horner of er nog grote updates aan komen voor Verstappen en teamgenoot Sergio Perez, waardoor er bijvoorbeeld in een klap wat kilo's van de wagen af kunnen gaan, zegt hij van niet.

Vandaag de dag is het namelijk aanzienlijk lastiger om met een groot pakket aan updates te komen, legt Horner uit. "Er komen geen grote dingen aan. Het zijn bescheiden evoluties van de huidige auto. Door het budgetplafond moeten we het rustig aan doen", verklaart de 49-jarige teambaas.

"Nieuwe onderdelen worden nu geïntroduceerd als de oude onderdelen aan het einde van hun levensduur zijn. Het is dus een hele andere vorm qua ontwikkelen in vergelijking met het geen we de afgelopen jaren hebben gezien in de Formule 1", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"