Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull gefrustreerd door puntverlies Verstappen in strijd met Norris

Voor de race werd verwacht dat Max verstappen kostbare punten zou pakken ten opzichte van Lando Norris. Maar aan het eind van de GP in Azerbeidzjan was het toch Norris die inliep op de Red Bull-coureur.

Verstappen race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Lando Norris startte in Bakoe na een dramatische kwalificatie vanaf P15. Max Verstappen begon vanaf P6. Kansen genoeg voor Verstappen om zijn leiding in het wereldkampioenschap uit te breiden, zou je zeggen. Aan het eind van de race stond Norris echter op P4 en Verstappen op P5. Omdat de McLaren-coureur ook de snelste ronde klokte, pakte hij drie punten meer dan Verstappen. 

Een nieuwe klap voor het toch al geplaagde Red Bull. "Het is frustrerend. Als je er voor het weekend naar keek, op basis van waar we stonden in Monza, dan is het echt frustrerend", zegt Red Bull-teambaas Christian Horner tegen onder meer RacingNews365. "Hij pakt nu drie punten van Max, maar vooral na de kwalificatie van Lando, is het frustrerend dat we hem niet verslagen hebben. Gelukkig heeft hij niet heel veel punten gescoord. We moeten nu voortbouwen op wat we al hebben geleerd en er komen nog veel races."

"We moeten kijken naar de setup van Max. Hij was duidelijk niet tevreden met de auto, zoals Checo wel was. Als we Checo als basis nemen, dan denk ik dat we echt verbeteringen hebben aangebracht. We moeten nu alleen de verschillen zien te begrijpen en ons nog verder verbeteren."

Ook interessant:

De Grand Prix van Azerbeidzjan leverde weer genoeg gespreksstof op. Het ging veelvuldig over Max Verstappen, die na een frustrerend en machteloos weekend als vijfde over de streep kwam. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers én Rudy van Buren bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"