Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull gelooft niet in 'wondervoorvleugel' Ferrari

De voorvleugel van Ferrari is in Barcelona het gesprek van de dag. Ferrari introduceerde een agressieve voorvleugel, waarbij de horizontale elementen van de bovenste lagen richting de endplates nagenoeg horizontaal zijn.

De meningen van de experts over de nieuwe voorvleugel van Ferrari lopen uiteen. De een vindt het een geniale vondst, de ander gelooft er niet in. In navolging op Mercedes-teambaas Toto Wolff, gelooft ook Christian Horner niet dat het een wondervleugel is.

De voorvleugel op de Red Bull RB15 doet vertrouwd aan, waarbij het concept eenvoudig is. Horner laat in Barcelona aan onder meer RacingNews365 weten, dan uit simulaties van het team blijkt dat de Ferrari-vleugel niet beter is. "We blijven bij ons principe van de voorvleugel, omdat dit bij ons de beste prestaties levert. Het Ferrari-concept hebben we vanzelfsprekend getest in onze simulator, maar daaruit bleek dat onze vleugel meer potentieel heeft." Max Verstappen is vandaag (woensdag) wel onderweg met een nieuwe achtervleugel. "De eerste dagen reden we nog met een Canada-versie van de vleugel. Daardoor was de auto wat lastig om te balanceren", aldus Horner.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden