Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull gered door 'uitzonderlijke' Verstappen: "Het team worstelt"

De Formule 1 wordt de laatste tijd met de dag spannender nu de concurrentie steeds dichter bij Red Bull kan komen, ziet ook Formule E-CEO Jeff Dodds. Toch benadrukt hij in een exclusief interview met RacingNews365 dat één factor het verschil maakt bij de Oostenrijkse renstal.

Verstappen Perez Austria
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het valt inmiddels niet meer te ontkennen: de concurrentie zit Red Bull op de hielen nu de Oostenrijkse renstal niet langer de snelste auto van het veld heeft. Van die welbekende dominantie van 2023 is dit seizoen geen sprake meer, maar Max Verstappen heeft de eerste helft van dit seizoen toch met keurige cijfers afgerond. Van de twaalf races die tot dusver verreden zijn, heeft hij er namelijk zeven gewonnen.

Jeff Dodds, de CEO van de Formule E, blikt in een exclusief interview met RacingNews365 terug op de eerste helft van dit Formule 1-seizoen. "Ik denk dat het tot dusver een veel beter seizoen is dan wat we vorig jaar gezien hebben. Vorig jaar vond ik het juist heel pijnlijk om de dominantie aan te zien en het leek er aan het begin van dit seizoen ook op dat we op die voet verder zouden gaan." 

Toch is niets minder waar, want de concurrentie komt dichterbij en Dodds ziet ook dat Red Bull niet langer het voordeel in handen heeft. "Ik denk dat de sport ineens een stuk interessanter is geworden door het feit dat Red Bull niet langer zo snel ontwikkelt als voorheen - Perez heeft natuurlijk een heel lastig seizoen - terwijl McLaren, Mercedes en Ferrari wel vooruitgang laten zien, ondanks dat het laatstgenoemde team het op dit moment ook lastiger heeft."

"Maar we hebben tot nu toe natuurlijk twaalf races gehad, waarvan Max er in totaal zeven heeft gewonnen. Die andere vijf races leverde telkens een andere winnaar op, maar in iedere andere sport zou dat gewoon betekenen dat er geen sprake is van competitie. Als iemand zeven races wint, terwijl de andere coureur er maar één wint..."

Dodds komt dan ook op dezelfde conclusie die menig expert eerder al trok: "Max is gewoon een uitzonderlijk talent en kon er in een uitzonderlijke auto voor zorgen dat het allemaal wel heel erg voorspelbaar is geworden. Op dit moment heeft Red Bull nog steeds een uitzonderlijk racetalent achter het stuur, maar het team worstelt om de voorsprong op de concurrentie te behouden. Daardoor wordt de tweede seizoenshelft interessanter."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'