Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: 'Geruchten over illegale Ferrari komen niet bij ons vandaan'

Sinds de start van het Formule 1-seizoen doen geruchten de ronde dat de Ferrari van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen illegaal zou zijn. Red Bull vindt echter dat er geen argwaan getoond hoeft te worden, want de Ferrari is volgens het team volledig legaal.

Tijdens de wintertests in Barcelona aan het begin van 2018 waren rookwolken duidelijk zichtbaar. Sindsdien doen er geruchten de ronde dat Ferrari zich niet aan de regels gehouden zou hebben. Verschillende teams uitten hun verdenkingen of klopten aan bij de FIA voor opheldering. In de laatste weken lagen de spiegels, olieverbranding en de bodemplaat onder een vergrootglas. De FIA heeft de Italiaanse auto onderzocht constateerde geen afwijkingen. Voor Red Bull is er dan ook geen reden om te twijfelen aan de legaliteit van de Ferrari. Helmut Marko laat aan Bild weten dat hij vertrouwt op het oordeel van de FIA.

"De FIA heeft de olieverbranding onderzocht, maar constateerde geen afwijking. Momenteel zijn er geruchten omtrent afwijkingen bij de accu, maar dat gerucht komt niet bij ons vandaag. De FIA onderzoekt ook dat onderdeel." Marko heeft dan ook geen reden om te twijfelen aan de legaliteit van de Ferrari: "Wij vertrouwen de FIA, dus wat ons betreft is de Ferrari inderdaad volledig legaal."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"