Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull geschrokken van dominantie Mercedes-motor

De Formule 1 race in Brazilië was een demonstratie van de pure kracht van Mercedes. Met speels gemak vloog Lewis Hamilton zijn concurrenten voorbij, waaronder Max Verstappen.

Na afloop van de race noemde Hamilton de Nederlander al een 'sitting duck'. Het gemak waarbij de Brit in zijn Mercedes voorbij vloog aan de Red Bull-coureur was pijnlijk. Mercedes had Hamilton uitgerust met een nieuwe krachtbron en deze gebruikte de wereldkampioen vol. Van de 71 ronden kon hij er liefst 25 afleggen in de zogeheten 'kwalificatiemodus'. Red Bull-teambaas Christian Horner vond het pijnlijk om de dominantie van de Mercedes-motor te zien. De laatste keer dat het krachtsverschil zo groot was, was tijdens de GP van Italië op het supersnelle circuit van Monza. " Mercedes was hier in topvorm. Voor ons was het deprimerend toen de engineer van Lewis hem vertelde dat hij met 14 ronden te gaan nog 14 keer de overtake modus kon gebruiken."

" Met dat extra vermogen bovenop hun normale vermogen was Verstappen gewoon een makkelijke prooi voor ze. Mercedes liet zien waartoe het in staat is. De lat ligt hoog en het is aan de concurrentie om te antwoorden." Sinds de invoering van de hybride V6-motoren in 2014 is Mercedes een klasse apart geweest. Het won alle acht de te vergeven wereldtitels in de afgelopen vier seizoen. De Mercedes-motor is nog altijd het neusje van de zalm en een klasse beter dan de concurrentie. Ferrari kan nog redelijk in de buurt blijven, maar Renault en Honda liggen mijlenver achter. Renault erkende recent dat het per ronde ongeveer een halve seconde tekort komt, puur op motorvermogen. Dat beeld was in Brazilië zichtbaar in de GPS van het team van Red Bull. Max Verstappen liet na afloop van de kwalificatie al weten dat het hem eigenlijk aan een ding ontbrak: Vermogen. Voor 2018 belooft Renault een sprong voorwaarts, wat ook nodig is wil Max Verstappen zich kunnen mengen in de strijd om de wereldtitel.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden