Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Red Bull gevaarlijke outsider met Daniel Ricciardo'

Met zijn onverwachtse zege in de GP van China behoort Daniel Ricciardo ineens tot de titelkandidaten. Op indrukwekkende wijze demonstreerde hij het potentieel van de RB14 en dat maakt hem tot een outsider voor het kampioenschap.

Vooral de manier waarop Ricciardo in China de leiding pakte en vervolgens onbedreigd op zijn eerste overwinning in dit seizoen afreed, heeft bij velen indruk gemaakt. Ook voormalig F1-coureur en tegenwoordig F1-analist Jacques Villeneuve ziet in de Australiër een titelkandidaat. In gesprek met Sky Italia houdt hij nog wel een slag om de arm: "Red Bull zonder Ricciardo vormt geen bedreiging voor het kampioenschap maar met Ricciardo zijn ze erg gevaarlijk. Hij vecht nu echt voor het kampioenschap maar het is wel zo dat voor hem alles goed moet uitpakken en dat de concurrentie dan steken moet laten vallen. Op zulke momenten slaat Ricciardo dan toe."

Natuurlijk heeft Villeneuve ook zo zijn mening over het optreden van Mercedes in China. Met name het rijden van Hamilton baarde opzien aangezien de Brit opnieuw werd verslagen door zijn teamgenoot en uiteindelijk niet verder kwam dan de vierde plaats. "Lewis verliest nu best wel veel punten voor het kampioenschap, dat maakt een vijfde titel lastig. Dat komt vooral omdat er crisis is bij Mercedes. Tijdens de kwalificatie in Melbourne lukte het hem nog wel maar nu is Lewis niet meer in staat om alles uit de auto te halen. Het ziet er gewoon niet goed uit. In China waren ze opnieuw niet scherp en agressief genoeg."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi