Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust

Max Verstappen als vervanger van Lewis Hamilton naar Mercedes? Door de onrust binnen Red Bull, is die kans zeker niet kleiner geworden, zo oordeelt Ralf Schumacher. Toto Wolff zelf zegt het ook: "Alles is mogelijk"

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de aanvaring in 2021, toen Lewis Hamilton zijn zege in Groot-Brittannië uitbundig vierde terwijl Max Verstappen na zijn crash - nota bene veroorzaakt door de Brit - in het ziekenhuis was voor tests, is de relatie tussen de Verstappens en Wolff verzuurd. In de paddock stonden Jos Verstappen en Wolff afgelopen weekend echter met elkaar te praten.

Reden genoeg voor F1 Insider om aan Toto Wolff te vragen of er misschien iets mogelijk is, zeker nu er onrust lijkt te zijn binnen Red Bull. Er moet immers een Mercedes-zitje gevuld worden volgend jaar. "Ik ken Jos al 25 jaar, met ups en downs, maar ik heb hem gewoon gefeliciteerd met de prestaties van zijn zoon. Max rijdt in zijn eigen sterrenstelsel", antwoordt hij, om tot slot toch nog te knipogen. "Alles is mogelijk."

Alles is zeker mogelijk in de wereld der Formule 1, maar Verstappen heeft natuurlijk wel een contract tot en met 2028. Als Mercedes hem los wil kweken, dan zou dat ofwel moeten gebeuren doordat de Nederlander een bepaalde clausule in zijn contract activeert, of Mercedes moet vele tientallen, zo niet honderden miljoenen neerleggen om het huidige Red Bull-contract af te kopen.

Schumacher: "Verstappen zou weg kunnen"

Volgens Ralf Schumacher, analist voor Sky Duitsland, zou de interne onrust Max Verstappen zelfs kunnen verdrijven. "Het spreekt boekdelen. Ik vond dat Verstappen niet heel enthousiast was na zijn overwinning. De ophef is dus niet voorbij. Iedereen moet excuses aan elkaar aanbieden, of iemand moet vertrekken. De schade voor het merk is in ieder geval gigantisch."

"Er is zoveel onrust. Ik zou me kunnen voorstellen dat Verstappen zegt dat hij iets anders gaat doen. Een teamstructuur is erg kwetsbaar. Als zoiets bij Red Bull gebeurt, valt alles heel snel uit elkaar", aldus de voormalig coureur, die ook denkt dat Adrian Newey er de brui aan zou kunnen geven.

"Hij heeft alles al bereikt en wil gewoon rustig auto's bouwen. Dan blijft Horner straks alleen achter met de tekentafel van Adrian. Voordat ik Verstappen en Newey zou verliezen, zou ik als Red Bull zijnde proberen om een andere oplossing te vinden. De rust moet terugkeren in het team", zo luidt het advies van de Duitser.

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs