Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull gooit deur voor Schumacher in 't slot

Nu het zo goed als zeker lijkt dat Pierre Gasly volgend jaar naar Alpine vertrekt, moet Red Bull op zoek naar een nieuwe naam voor het vrijgekomen AlphaTauri-zitje. Mick Schumacher wellicht? "Nee", antwoordt Helmut Marko resoluut.

De stoelendans in de Formule 1 is in volle gang. Op vrijdag werd duidelijk dat Oscar Piastri zeker is van zijn McLaren-stoeltje in 2023. Alpine moet dus definitief op zoek naar een vervanger, maar lijkt al te zijn uitgekomen bij Pierre Gasly, die daarvoor wel de Red Bull-gelederen zal moeten verlaten. Helmut Marko echter heeft herhaaldelijk aangegeven daar geen punt van te maken . De vraag die daar als vanzelf uit voortvloeit is wie Gasly bij AlphaTauri dan gaat vervangen? Een eigen junior? Daar lijkt het niet op: "We hebben wat coureurs rondrijden in onze opleiding met een superlicentie en voor de rol van reservecoureur zullen we één van hen vastleggen", zo wordt de Oostenrijker geciteerd door het Duitse Sky .

Zoekt Red Bull 't opnieuw buiten de eigen gelederen?

En dus lijkt men opnieuw - eerder kwam men immers bij Sergio Perez uit - buiten de eigen geleden op zoek te gaan naar een coureur. Mick Schumacher echter hoeft niet op een belletje te rekenen: "Hij is niet één van ons. Hij is een Ferrari-junior en dat is waarom we nooit zaken met hem hebben gedaan. We hebben ons eigen programma en geven de voorkeur aan onze eigen mensen." Met andere woorden, liever een buitenstaander dan een coureur die is gekneed door de concurrent? Colton Herta, IndyCar-talent, dan misschien? Marko laat zich er niet toe verleiden te speculeren over de komst van de Amerikaan, maar lijkt er wel uit te zijn wie het stoeltje in moet gaan nemen: "We hebben natuurlijk al nagedacht over een scenario als dit, maar we willen nu nog niks wereldkundig maken."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten