Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mick Schumacher

Red Bull gooit deur voor Schumacher in 't slot

Nu het zo goed als zeker lijkt dat Pierre Gasly volgend jaar naar Alpine vertrekt, moet Red Bull op zoek naar een nieuwe naam voor het vrijgekomen AlphaTauri-zitje. Mick Schumacher wellicht? "Nee", antwoordt Helmut Marko resoluut.

Gasly Schumacher Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De stoelendans in de Formule 1 is in volle gang. Op vrijdag werd duidelijk dat Oscar Piastri zeker is van zijn McLaren-stoeltje in 2023. Alpine moet dus definitief op zoek naar een vervanger, maar lijkt al te zijn uitgekomen bij Pierre Gasly, die daarvoor wel de Red Bull-gelederen zal moeten verlaten. Helmut Marko echter heeft herhaaldelijk aangegeven daar geen punt van te maken.

De vraag die daar als vanzelf uit voortvloeit is wie Gasly bij AlphaTauri dan gaat vervangen? Een eigen junior? Daar lijkt het niet op: "We hebben wat coureurs rondrijden in onze opleiding met een superlicentie en voor de rol van reservecoureur zullen we één van hen vastleggen", zo wordt de Oostenrijker geciteerd door het Duitse Sky.

Zoekt Red Bull 't opnieuw buiten de eigen gelederen?

En dus lijkt men opnieuw - eerder kwam men immers bij Sergio Perez uit - buiten de eigen geleden op zoek te gaan naar een coureur. Mick Schumacher echter hoeft niet op een belletje te rekenen: "Hij is niet één van ons. Hij is een Ferrari-junior en dat is waarom we nooit zaken met hem hebben gedaan. We hebben ons eigen programma en geven de voorkeur aan onze eigen mensen."

Met andere woorden, liever een buitenstaander dan een coureur die is gekneed door de concurrent? Colton Herta, IndyCar-talent, dan misschien? Marko laat zich er niet toe verleiden te speculeren over de komst van de Amerikaan, maar lijkt er wel uit te zijn wie het stoeltje in moet gaan nemen: "We hebben natuurlijk al nagedacht over een scenario als dit, maar we willen nu nog niks wereldkundig maken."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend