Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull gooit er miljoenen tegenaan: "Dit is het moment"

Red Bull timmert met het oog op de toekomst flink aan de weg. Daarvoor worden grote investeringen gedaan, en al helemaal op dit specifieke moment.

Red Bull Factory
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull staat bekend als een modern Formule 1-team, maar op één vlak loopt het team van Max Verstappen en Sergio Perez hopeloos achterop. Teambaas Christian Horner spreekt zelf over zaken die stammen 'uit de tijd van de Koude Oorlog'. En ja, zoiets vraagt wel om een upgrade. En die gaat er ook komen ook.

De windtunnel is dringend aan vervanging toe: "Die we nu hebben is een soort overblijfsel van de Koude Oorlog. De runkosten ervan zijn heel hoog en hij werkt niet eens op dagen waarop het kwik minder dan vijf graden Celsius aangeeft. Hij heeft dus zo zijn beperkingen", aldus Horner in gesprek met het Duitse Auto, Motor und Sport.

Even was er sprake van dat het gebruik van windtunnels in de Formule 1 afgeschaft zou worden, maar zover lijkt het toch niet te gaan komen. Het is voor Horner hét moment om knopen door te hakken: "We hebben al vele jaren met het idee van een nieuwe windtunnel gespeeld en nu is er een raamwerk ontstaan waarbinnen dit mogelijk is."

"Om die windtunnel hier op onze campus te hebben werkt ontzettend efficiënt, zeker in een tijd waarin er een budgetlimiet geldt in de Formule 1" - waar de bouwkosten van de windtunnel overigens niet onder vallen.

"Dankzij die budgetlimiet is het welhaast een must geworden om deze investering te doen om zo op onze eigen grond een nieuwe windtunnel te hebben", zo vervolgt Horner, die desgevraagd aangeeft wanneer de tunnel af moet zijn: "Per 2025 moet hij volledig operationeel zijn."

Ook interessant:

Red Bull-simcoureur Van Buren: "Ik moet de rijstijl van Verstappen of Perez overnemen"

Rudy van Buren is al jaren simcoureur bij Red Bull Racing, maar vorig jaar zomer werd het bekend voor bij het grote publiek. Zodra Max Verstappen en Sergio Perez bezig zijn met de eerste vrije trainingen, zit Rudy in de Red Bull-simulator in Milton Keynes om het team zo goed mogelijk te helpen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull