© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull: 'GP Engeland bewijst gebrek aan motorvermogen bij Renault'

08 jul. 2018 21:40 Wanda Bisschop 1 reacties
Red Bull Racing reisde met weinig verwachtingen af naar het circuit van Silverstone en bleek inderdaad totaal niet in staat om mee te strijden met Mercedes en Ferrari.

Horner: 'Honda toont meer progressie dan Renault'

Verstappen viel in de slotfase vanaf P5 uit waarna teamgenoot Ricciardo de vijfde plek opeiste. Meer zat er voor de Oostenrijkse renstal niet in. Iets wat teambaas Christian Horner ook al had zien aankomen.

"In de kwalificatie waren we in elke bocht sneller dan Sebastian Vettel maar op de rechte stukken leverden we alles zo weer in. In de race moesten we zowel qua aanval als verdedigend alles geven," aldus Horner tegenover Sky Sports F1.

Horner krijgt daarin bijval van Verstappen die zich tijdens de race enorm had geërgerd aan het gebrek aan vermogen van de Renault krachtbron.

"Als wij onze DRS open hadden staan dan waren we net zo snel als Mercedes en Ferrari zonder DRS. Je kunt gewoon totaal niks beginnen," aldus Verstappen die zijn race moest staken vanwege een technisch mankement.

Volgens Horner bewijst de GP van Engeland nog maar eens het gelijk van de Oostenrijkse renstal om aan het einde van dit seizoen over te stappen naar Honda.

"Op dit moment zijn Renault en Honda gelijkwaardig aan elkaar maar het gaat uiteindelijk om de potentie. We hebben nog een behoorlijk gat te overbruggen en denken dat we dit met Honda kunnen dichten. Wij geloven dat Honda nog veel in de pijpleiding heeft zitten. Voor Renault was het een erg lastig weekend, wat dat betreft kun je je niet verstoppen achter de statistieken."

"Bij Honda zien we gewoon ontzettend veel progressie waardoor het goed voelt om voor de komende jaren een andere route in te slaan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen