© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull grijpt voor GP Rusland mogelijk terug naar oude Renault-motor

18 sep. 2018 11:24 Jan van der Burgt 0 reacties
Red Bull overweegt om voor de Grand Prix van Rusland terug te grijpen naar de B-spec-motor van Renault. De C-spec levert meer pk's, maar zorgde ook voor de nodige betrouwbaarheidsproblemen in Singapore.

Het aanspreken van de C-spec van Renault was voor Red Bull een ingecalculeerd risico. Renault kon zelf de betrouwbaarheid niet garanderen, maar toch ging Red Bull voor de extra pk's. In Singapore bleek de krachtbron inderdaad niet heel stabiel, gezien de vele problemen waar Max Verstappen omheen diende te rijden.

Om herhaling te voorkomen overweegt Red Bull voor de Grand Prix van Rusland terug te grijpen naar de B-spec van Renault, zo verklapt teambaas Christian Horner in gesprek met Autosport.com: "Het ligt voor de hand dat we in Sotsji de B-spec-motor van Renault weer zullen inzetten. Dat is in ieder geval iets wat we in de aanloop naar de Grand Prix zullen overwegen. In de tussentijd hopen we de problemen met de C-spec op te lossen voor de volgende keer dat we die motor weer inzetten."

Horner doet een gooi naar het hoe en waarom van de problemen in Singapore: "Ik denk dat de motor moeite had met het genereren van koppel in dergelijk luchtvochtige omstandigheden. Dat zou er voor hebben gezorgd dat de versnellingsbak niet goed werkte, waardoor de auto af en toe in neutraal sloeg."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen