Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull grijpt voor GP Rusland mogelijk terug naar oude Renault-motor

Red Bull overweegt om voor de Grand Prix van Rusland terug te grijpen naar de B-spec-motor van Renault. De C-spec levert meer pk's, maar zorgde ook voor de nodige betrouwbaarheidsproblemen in Singapore.

Het aanspreken van de C-spec van Renault was voor Red Bull een ingecalculeerd risico. Renault kon zelf de betrouwbaarheid niet garanderen, maar toch ging Red Bull voor de extra pk's. In Singapore bleek de krachtbron inderdaad niet heel stabiel, gezien de vele problemen waar Max Verstappen omheen diende te rijden. Om herhaling te voorkomen overweegt Red Bull voor de Grand Prix van Rusland terug te grijpen naar de B-spec van Renault, zo verklapt teambaas Christian Horner in gesprek met Autosport.com: "Het ligt voor de hand dat we in Sotsji de B-spec-motor van Renault weer zullen inzetten. Dat is in ieder geval iets wat we in de aanloop naar de Grand Prix zullen overwegen. In de tussentijd hopen we de problemen met de C-spec op te lossen voor de volgende keer dat we die motor weer inzetten."

Horner doet een gooi naar het hoe en waarom van de problemen in Singapore: "Ik denk dat de motor moeite had met het genereren van koppel in dergelijk luchtvochtige omstandigheden. Dat zou er voor hebben gezorgd dat de versnellingsbak niet goed werkte, waardoor de auto af en toe in neutraal sloeg."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"