© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull heeft dringend behoefte aan meer motorvermogen

05 dec. 2017 06:58 Rik Alkema 1 reacties
Red Bull-teambaas Christian Horner is er van overtuigd dat zijn team in 2018 weer mee kan doen om de overwinningen, maar het team heeft daar wel een betere motor voor nodig. Die motor wordt geleverd door Renault, dat er dit jaar een potje van maakte. Horner hoopt dan ook op gelijkwaardige motoren in de toekomst, zodat de auto het verschil kan maken.

Red Bull heeft gelijkwaardige motor nodig

Horner noemt de 'gelijkheid in motorprestaties' als belangrijkste voorwaarde om volgend jaar vooraan mee te doen. Volgens de teambaas moet de Renault-motor vrijwel gelijkwaardig zijn aan de Ferrari- of Mercedes motor.

"We hebben dringend behoefte aan meer gelijkheid qua motorprestaties", zegt Horner tegenover Autosport.com.

"Daarnaast is betrouwbaarheid cruciaal om mee te doen voor de titel. Ook moeten we ons chassis net zo goed ontwikkelen als dit jaar om mee dit doen vooraan", somt Horner op.

Horner hekelt de grote voorsprong die Mercedes momenteel heeft op de rest. Ook in Abu Dhabi was dat weer goed zichtbaar. Ferrari en Red Bull werden op grote achterstand gereden, omdat Mercedes de motor vol 'open' had gezet.

"Zodra Mercedes de motor opschroeft zijn ze veel sneller dan de rest. Afhankelijk van de motorinstelling reden ze in Abu Dhabi een halve seconde sneller of langzamer", hekelt Horner de 'kwalificatiemodus' van de Mercedes-motor.

"De motor bepaalt helaas nog steeds een groot deel van de algehele prestaties. Daarom is het cruciaal om meer gelijkheid te krijgen in de performance van de motoren", aldus Horner.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen