Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull heeft dringend behoefte aan meer motorvermogen

Red Bull-teambaas Christian Horner is er van overtuigd dat zijn team in 2018 weer mee kan doen om de overwinningen, maar het team heeft daar wel een betere motor voor nodig. Die motor wordt geleverd door Renault, dat er dit jaar een potje van maakte. Horner hoopt dan ook op gelijkwaardige motoren in de toekomst, zodat de auto het verschil kan maken.

Horner noemt de 'gelijkheid in motorprestaties' als belangrijkste voorwaarde om volgend jaar vooraan mee te doen. Volgens de teambaas moet de Renault-motor vrijwel gelijkwaardig zijn aan de Ferrari- of Mercedes motor. "We hebben dringend behoefte aan meer gelijkheid qua motorprestaties" , zegt Horner tegenover Autosport.com . "Daarnaast is betrouwbaarheid cruciaal om mee te doen voor de titel. Ook moeten we ons chassis net zo goed ontwikkelen als dit jaar om mee dit doen vooraan" , somt Horner op.

Horner hekelt de grote voorsprong die Mercedes momenteel heeft op de rest. Ook in Abu Dhabi was dat weer goed zichtbaar. Ferrari en Red Bull werden op grote achterstand gereden, omdat Mercedes de motor vol 'open' had gezet. "Zodra Mercedes de motor opschroeft zijn ze veel sneller dan de rest. Afhankelijk van de motorinstelling reden ze in Abu Dhabi een halve seconde sneller of langzamer" , hekelt Horner de 'kwalificatiemodus' van de Mercedes-motor. "De motor bepaalt helaas nog steeds een groot deel van de algehele prestaties. Daarom is het cruciaal om meer gelijkheid te krijgen in de performance van de motoren" , aldus Horner.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"