Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Red Bull heeft een monster gemaakt van Max Verstappen'

Voormalig F1-coureur John Watson vindt dat Max Verstappen onvolwassen en gevaarlijk rijdt. Zo lang de Nederlander dat zelf niet inziet is hij volgens de Ier niet geschikt om voor Red Bull te rijden.

In Nederland wordt Max Verstappen op handen gedragen door het publiek en de analisten, maar daarbuiten is er felle kritiek. Verstappen is volgens diverse oud-coureurs veel te roekeloos in zijn acties. Voormalig F1-coureur John Watson (152 GP's, 5 zeges, 20 podiumplaatsen) opteert zelfs voor een wissel tussen Max en Pierre Gasly. " Red Bull heeft een monster van hem gemaakt. Nadat hij een miljoenencontract tekende denkt Max dat hij de absolute nummer één is. Eerlijk gezegd rijdt hij als een Formule 3-coureur."

"Als ik het team zou runnen dan zou ik hem van positie laten wisselen met Pierre Gasly en hem terug zetten naar Toro Rosso. Daar kan hij dan leren om een F1-coureur te worden. Zo lang Max niet inziet dat hij roekeloos rijdt, waarmee hij niemand een dienst bewijst, is hij gewoon een gevaarlijke coureur." Watson is niet mals in zijn kritiek en verwijst ook naar de voorbije vier races. Daarin ging het in alle vier de races mis voor Verstappen met een spin en drie crashes. "Verstandig denken, dat is teveel gevraagd voor Verstappen. De eerste vier races heeft hij het keer op keer verknald. Ze hebben een monster van hem gemaakt wat moeilijk onder controle te houden is."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi