Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull heeft alle achtervleugels weer beschikbaar na eerdere problemen

Volgens Sergio Perez zijn er geen problemen meer met de achtervleugel van de Red Bull-bolides. De teamgenoot van Max Verstappen maakt zich geen zorgen meer over de eerdere problemen met het onderdeel van de RB16B.

In een aantal races van het 2021-seizoen waren er een aantal problemen met de achtervleugel van de Red Bull-bolide. Vooral in Qatar was overduidelijk te zien dat de DRS-vleugel niet goed werkte. Volgens Sergio Perez is het probleem met de achtervleugel verholpen, zo laat hij weten aan onder meer RacingNews365. "Het is nu allemaal onder controle en we hebben er geen problemen meer mee", bevestigt de Red Bull-rijder. "Wij kunnen al onze achtervleugels gebruiken, dus meer kan ik er niet echt aan toevoegen." Een situatie zoals in Qatar gaan we volgens Perez dus niet meer zien.

Horner maakte zich al geen zorgen

Red Bull-teambaas Christian Horner zei eerder al dat hij zich geen zorgen maakte over het probleem met de achtervleugel van de RB16B. "Als we die vleugels nodig hebben in Saoedi-Arabië of in Abu Dhabi, dan moeten we natuurlijk zorgen dat het DRS-mechanisme weer werkt." "Maar dat moet makkelijk op te lossen zijn. We gebruiken dit gestandaardiseerde onderdeel al jarenlang, het is geen nieuwe ingewikkelde technologie", aldus de teambaas van Verstappen en Perez.

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024