© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Red Bull heeft het voordeel van het sterkste rijdersduo'

17 feb. 2018 12:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Red Bull Racing beleefde in 2017 een zeer wisselvallig seizoen. Weliswaar behaalden Max Verstappen en Daniel Ricciardo in totaal drie overwinningen maar daar tegenover stonden ook vele uitvalbeurten. Dit jaar ziet Red Bull weer volop mogelijkheden om te strijden voor het kampioenschap.

Helmut Marko overtuigd dat Red Bull klaar is voor de strijd

De berichten uit het Red Bull kamp zijn behoorlijk positief. Ten eerste is de RB14 al klaar terwijl het team in voorgaande jaren vaak met een auto bij de eerste wintertest verscheen waar nog het nodige aan mankeerde.

Ten tweede staat er voor volgende week zelfs een filmdag gepland waarbij Verstappen en Ricciardo al voor het eerst de RB14 de sporen kunnen geven. Hierdoor heeft Red Bull tijdens de eerste testweek in Barcelona eventueel al de nodige kinderziektes kunnen oplossen.

Bovenstaande onthullingen deed Helmut Marko tijdens een exclusief interview met Auto Motor und Sport. Daarnaast blikt hij alvast vooruit op het nieuwe Formule 1 seizoen.

"Ik verwacht dat Mercedes, Ferrari en wij dit jaar opnieuw met elkaar de strijd aan gaan. Natuurlijk is het afwachten hoe de nieuwe motor van Mercedes is, maar onze chassis is zo goed dat we met gemak daarmee 15pk kunnen compenseren."

"Daarnaast denk ik dat Red Bull nog een groot voordeel heeft ten opzichte van Mercedes en Ferrari. Wij beschikken tenslotte over het sterkste rijdersduo van het veld met Max Verstappen en Daniel Ricciardo."

"Nog een groot voordeel is dat beide mannen het goed met elkaar kunnen vinden, ze hebben veel respect voor elkaar en pushen elkaar continu. Dat maakt ons nog sterker."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen