© Colorsponge

Nieuwsoverzicht

Red Bull heeft nog geen motorendeal voor 2019

26 okt. 2017 10:29 Ruud Dimmers 1 reacties
Red Bull-teambaas Christian Horner heeft tegengesproken dat het Formule 1 team al een motorleverancier voor 2019 heeft. Eind 2018 loopt het contract met Renault af en de renstal van Max Verstappen heeft op papier nog geen vervanger.

Met welke motoren rijdt Max Verstappen in 2019?

Teambaas Christian Horner laat weten dat de opties voor 2019 en verder nog volledig open liggen. Er is geen deal met Renault of Honda, en ook het Mercedes-gerucht dat in Nederland de kop opstak wordt ontkracht.

"Alles ligt nog open voor 2019, er is nog geen besluit genomen. We nemen een beslissing over de toekomst aan het begin van de zomer van 2018."

Het huidige contract met Renault loopt eind 2018 af en het lijkt erop dat er een eind aan de samenwerking komt. Horner is ondanks de magere jaren sinds de intrede van de V6-motor positief over Renault.

"Ze hebben ons altijd eerlijk en gelijkwaardig behandeld. We hebben iedere zege en wereldtitel met Renault behaald als klantenteam. Renault is altijd fair geweest in hun service naar ons toe en we vertrouwen erop dat dit ook volgend jaar zo zal zijn."

Nu zusterteam Toro Rosso met Honda-motoren rijdt geeft dit Red Bull de kans om eens in de keuken te kijken bij de Japanse motorleverancier. Voor 2019 is Honda een van de opties voor het team.

"Voor de Formule 1 is het goed dat Honda behouden blijft en voor Toro Rosso is het super dat ze een semi-fabrieksteam zijn. Voor Red Bull geeft ons dit de mogelijkheid om de ontwikkelingen van Honda op de voet te volgen, voordat we een beslissing nemen over de motoren voor 2019."

Aston Martin en Red Bull hebben het plan om gezamenlijk op te trekken in de Formule 1. De sportautofabrikant wil motoren gaan bouwen, maar pas vanaf 2021.

"Aston Martin is een interessante optie voor de toekomst, maar dat is afhankelijk van de nieuwe motorformule die vanaf 2021 komt. In de week na de GP van Brazilië delen de FIA en de FOM hun visie met de teams."

"Als de nieuwe regels het mogelijk maken om voor een onafhankelijke motorleverancier concurrerend te zijn, dan kan Aston Martin samenwerken met een partij als Cosworth. Ik vind het belangrijk dat de F1 een competitieve, onafhankelijke en kostenefficiënte motor krijgt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen