© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull heeft opties om Verstappen en Ricciardo te vervangen

24 sep. 2017 08:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Ook al staan Max Verstappen en Daniel Ricciardo nog onder contract bij Red Bull Racing toch duiken hun namen regelmatig op in het silly season. Vooral nu Red Bull niet kan strijden met Mercedes en Ferrari loert de concurrentie op een kans om deze twee talentvolle coureurs los te weken.

Red Bull houdt met alle scenario's rekening

Beide coureurs hebben al aangegeven dat het nieuwe Formule 1 seizoen het jaar van de waarheid wordt. Zowel Verstappen als Ricciardo willen in 2018 strijden voor de podiumplekken en de wereldtitel. Lukt dit echter niet, dan is de kans vrij groot dat Verstappen en/of Ricciardo hun heil ergens anders zoeken.

Daarnaast spelen natuurlijk ook de motorperikelen bij Red Bull een grote rol in de uiteindelijke beslissing van beide coureurs. Voor 2019 is de kans vrij groot dat Red Bull aangewezen is op Honda. Aangezien het opleidingsteam volgend jaar al met een krachtbron van Honda rijdt, zullen Verstappen en Ricciardo deze ontwikkeling nauw in de gaten houden.

Teambaas Christian Horner laat echter aan Crash.net weten dat Red Bull genoeg opties heeft om Verstappen of Ricciardo te vervangen.

Horner benadrukt echter dat dit niet de voorkeur van het team is. Red Bull wil er namelijk alles aan doen om beide coureurs te behouden.

"Zowel Verstappen als Ricciardo staan nog tot eind 2018 bij ons onder contract. Het is aan ons om ze een competitieve auto te geven. Waarom zullen ze dan ergens anders willen rijden? We hebben echter wel coureurs achter de hand om ze te vervangen maar onze voorkeur gaat er naar uit om met Verstappen en Ricciardo verder te gaan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen