Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull heeft volste vertrouwen in afwijkende bandenkeuze Verstappen

Red Bull verwacht niet dat het een nadeel voor Max Verstappen is dat hij zondag in Abu Dhabi op de zachtste band moet starten. De basis voor de titelrace moet gelegd worden bij de start.

Een remfout van Max Verstappen zorgde ervoor dat hij een setje van de medium banden af kon schrijven. In bocht 1 blokkeerde hij een wiel, waardoor er een zogeheten flatspot ontstond op de band. Red Bull schakelde vlug en zette Verstappen en Sergio Perez op de zachtste band in Q2, waardoor ze ook op deze band de race moeten starten. In de top 10 staan zeven coureurs die op de zachte band starten. De beide Mercedessen en Yuki Tsunoda kozen ervoor om op de medium band te starten. Teambaas Christian Horner verwacht niet dat Verstappen een nadeel ondervindt ten opzichte van de Mercedessen. "Ik denk dat het altijd 50-50 was. We hebben dit vanochtend besproken en voor ons was het altijd 50-50. We zijn dan ook niet erg teleurgesteld dat we op de soft moeten starten. De medium band is iets robuuster, maar het wordt interessant om te zien hoe de slijtage zal zijn. De positie op de baan, ook in combinatie met de slijtage, wordt cruciaal", voorspelt Horner in gesprek met Sky Sports.

Komt Hamilton onder druk te staan bij de start?

De teambaas van Verstappen wil zich niet teveel focussen op Hamilton, maar uitgaan van de eigen kracht. De boodschap voor de race is dan ook duidelijk: "Ik denk dat we onze beste race moeten rijden. Kop omhoog, de beste start hebben en dan onze snelst mogelijke race rijden. Hopelijk wordt dat genoeg om Lewis te verslaan, daar focussen wij ons op." De start wordt daarbij cruciaal en de zachtere compound moet Verstappen vanaf de lijn een voordeel geven ten opzichte van Hamilton op zijn medium banden. In de eerste twee ronden kan de Brit weleens onder druk komen te staan van Lando Norris en Perez. "Lewis wordt omsingeld door mensen op de zachte band, met Lando en Sergio en de Ferrari's. Hij zal zijn handen vol krijgen in de eerste ronden." Voor Verstappen is de boodschap volgens Horner simpel: "Ik denk dat het belangrijk is dat we de pole verzilveren. We starten vanaf de schone kant en op de betere band. We moeten ons focussen op onze eigen race en niet bezig zijn met wat Mercedes doet. Dat deden we vandaag ook en we waren verrast dat ze niet reageerden in hun laatste run."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi