Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Red Bull, het is nu toch wel klaar met Perez?

Sergio Perez werd dit seizoen regelmatig op handen gedragen door Red Bull. Zodra de concurrentie de zaakjes echter beter op orde heeft, zakt hij weer door het ijs. Het is tijd voor iets anders.

Perez Imola race
Column
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het is volkomen logisch dat Max Verstappen Sergio Perez graag als teamgenoot heeft. De Mexicaan haalt zo nu en dan echt wel kostbare punten binnen en is tegelijkertijd in de verste verte geen bedreiging voor Verstappen, die vrolijk op meer successen jaagt. Titel nummer vier lonkt en zeker volgend jaar zal Red Bull ook nog wel meedoen om de zege.

Ergens is het alleen ongelofelijk dat Red Bull Perez zo looft. Natuurlijk, hij kende een redelijke seizoenstart en haalde al drie tweede plaatsen binnen, maar in Miami en Imola werd pijnlijk duidelijk hoe de vork in de steel zit als Perez op de limiet moet acteren. Oké, Red Bull had haar zaakjes niet op orde in de beide raceweekenden, maar het was wel héél matig wat Perez liet zien.

Want ga maar na, waar Verstappen tweede en eerste werd met een bokkige RB20, moest Perez het op grote achterstand met de vijfde en achtste plaats doen. Het Grand Prix-weekend in Imola was wel het dieptepunt, met een crash in de derde vrije training, uitschakeling in Q2 én een kostbare fout in de race. En dan na afloop stellen dat inhalen sowieso onmogelijk zou zijn geweest... Kom op, Checo.

Red Bull zou er goed aan doen om eens realistisch naar de situatie te kijken en andere kandidaten serieus te overwegen. De concurrentie komt steeds dichterbij en in Carlos Sainz is er een goede coureur op de markt. Allemaal leuk en aardig dat je de vrede in het team wil bewaren, maar de doelstelling is duidelijk: kampioenschappen winnen. Perez laat echt te vaak punten liggen als het dicht bij elkaar zit.

Dat is ook precies het punt. Vanaf nu sluipen McLaren en Ferrari steeds meer naar Red Bull toe en is het niet aannemelijk dat één team gaat domineren. Op een traditioneel circuit als Imola zat er na 63 ronden maar zeven seconden tussen de nummer één, Verstappen, en de nummer drie, Charles Leclerc. Als Perez dan drie tienden op Verstappen blijft toegeven, word je doodleuk zesde. Zeker volgend jaar kan de constructeurstitel dan voor een ander team zijn.

De conclusie? Red Bull zou Perez na vier jaar moeten bedanken voor bewezen diensten. Hij verdient zeker een waardig afscheid en heeft veel voor het team betekend, maar het is nu tijd om door te schakelen. Zet een sterkere coureur in de auto die Verstappen meer kan bedreigen. Red Bull wordt er alleen maar beter van, erewoord.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen