Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull het productiefste team tijdens eerste testochtend, Mercedes het gesprek van de dag in Bahrein

Het was een enerverende testochtend in Bahrein deze donderdag. Aan het einde van de ochtendsessie stond Ferrari bovenaan de tijdenlijst, maar was het Red Bull dat de meeste ronden reed.

Perez Red Bull Bahrein 2022 test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het was Mercedes dat het gesprek van de dag was deze ochtend in Bahrein. Het team kwam namelijk met een nieuw concept, een bijzondere interpretatie van de nieuwe Formule 1-regels. Concurrenten en analisten fronsten gezamenlijk de wenkbrauwen, maar het team van Lewis Hamilton en George Russell had daar maling aan.

Zij gingen meteen het asfalt om op met allerlei meet apparatuur de nieuwe bolide aan de tand te voelen. Tegelijkertijd probeerde de kampioensformatie ook een oplossing uit voor het 'porpoising'-probleem, door de vloer aan de achterkant met een extra staaf nog eens extra vast te maken aan het bodywork (zie foto hieronder). Toch zagen we de W13 in de ochtend nog flink wat stuiteren en glijden in Bahrein.

Al met al kwam Mercedes tot 62 ronden en een vijfde tussentijd, op een kleine twee seconden achterstand van de snelste man van de ochtend: Charles Leclerc.

			© Mercedes
	© Mercedes
			© Aaron Deckers
	© Aaron Deckers
			© Mercedes
	© Mercedes

Red Bull het productiefst

Daarmee was Hamilton echter niet de productiefste coureur van de ochtend, want dat was Sergio Perez in zijn Red Bull RB18. De Mexicaan reed een mooi aantal ronden: 70. Qua updates bleef het overigens stil bij Red Bull, dat haar nieuwe onderdelen nog niet prijs wilde (of kon?) geven. De auto zag er zo goed als hetzelfde uit als in Barcelona.

Charles Leclerc (Ferrari), Alex Albon (Williams) en Guanyu Zhou (Alfa Romeo) reden beiden ook meer dan vijftig ronden. Ocon en Gasly kwamen daar ook nog enigszins bij in de buurt. Aston Martin en McLaren bleven ietwat achter bij de rest, terwijl Haas nog geen enkele ronde reed. Zij hopen tijdens de middagsessie weer mee te kunnen doen.

Noemenswaardige problemen waren er eigenlijk niet. Even stond een Alfa Romeo-bolide stil in de pitstraat, maar dat leverde geen groot oponthoud op. Alle teams zullen relatief tevreden terugkijken op de donderdagochtend in Bahrein.

Ferrari het snelst

Op de tijdenlijst pronkt de naam van Charles Leclerc bovenaan. Dat is niet voor het eerst. In zijn Ferrari-bolide was hij de snelste van allemaal met een 1:34.5 op de medium C3-band. Op de zachte C4-band gaf Albon een halve seconde toe.

Perez staat op 1.4 seconde achterstand van Leclerc, maar reed wel op de harde C2-band tijdens zijn snelste ronde. Hamilton sluit aan op vier tienden van Checo, maar wel op een zachtere band: de medium C3.

Check hieronder de volledige uitslag van de ochtendsessie.

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022