Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: 'Het was een uitstekende week voor ons'

Red Bull-engineer Guillaume Rocquelin blikt terug op een uitstekende testweek voor Red Bull. Het team reed meer ronden dan ooit tijdens wintertests.

Op de laatste wintertestdag gisteren kroop Daniel Ricciardo voor de laatste keer achter het stuur van de Red Bull RB14. Hoewel hij niet zoveel ronden reed als Max Verstappen op donderdag, spreekt Guillaume Rocquelin van opnieuw een productieve dag. "We hebben inderdaad niet zoveel kilometers gemaakt als eerder deze week, maar alsnog was het een buitengewoon leerzame dag. In de ochtend hebben we ons voornamelijk beziggehouden met aerodynamische metingen, waarvoor we vast hielden aan de medium compound."

Pas ver in de middag werden de medium banden aan de kant gelegd om er de supersofts onder te laten leggen. Daarop kon Ricciardo eindelijk eens pushen: "Op die supersofts liet Daniel veelbelovende tijden zien", aldus Rocquelin. "Al met al mogen we terugkijken op een uitstekende week. We hebben veel geleerd over de RB14. Het is nu aan ons om in de aanloop naar de Grand Prix van Australië met die informatie de juiste aanpassingen door te voeren."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen