Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull hint naar vuurwerk: "Morgen wordt een dag voor de coureurs"

Red Bull hield de coureurs vandaag veelvuldig binnen in de pitbox. Er werd niet heel veel gereden, met name om niet teveel risico's te nemen met de updates. Morgen gaat dat mogelijk anders zijn, als we de woorden van Red Bulls Head of Race Engineering, Guillaume Rocquelin, mogen geloven.

Verstappen dag 3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RacingNews365

Max Verstappen reed vandaag in de ochtend 31 ronden, Alexander Albon voegde daar in de middag 61 ronden aan toe. Het is niet veel, maar Guillaume Rocquelin legt namens Red Bull uit waar dat mee te maken had.

"De omstandigheden waren tricky vandaag. Het was koud, glad en er stond veel wind. We hadden makkelijk fouten kunnen maken en daarbij de auto kunnen beschadigen, dus we waren wat voorzichtig vandaag en dat toont zich in het aantal gereden ronden. We wilden niks stoms doen zo kort voor de openingsrace in Melbourne."

Of dat betekent dat we morgen meer van hetzelfde kunnen verwachten? Niet per se: "Vandaag deden we wat kortere runs, waarbij we veranderingen doorvoerden waar de omstandigheden om vroegen. Morgen wordt echter min of meer een dag voor de coureurs."

Met dat laatste bedoelt Rocquelin mogelijk te zeggen dat de coureurs wat meer vrij worden gelaten, waarbij performance runs wellicht tot de mogelijkheden behoren. Alexander Albon durfde zich daar eerder vandaag nog niet over uit te laten."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen