Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Red Bull hint op kans Tsunoda

Red Bull lijkt Yuki Tsunoda aan het einde van het huidige Formule 1-seizoen een kans te gaan geven. Als we Helmut Marko mogen geloven, liggen er momenteel zelfs al plannen om de Japanner in de Red Bull te zetten.

Tsunoda Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Yuki Tsunoda zit al een aantal jaar in de Formule 1 en hoopt een keer de stap naar Red Bull Racing te maken. De Japanner maakte in 2021 zijn debuut en heeft in de jaren die volgden steeds vaker consistentere resultaten laten zien. Zo haalde Tsunoda in 2023 de meeste punten binnen voor het zusterteam van Red Bull en ook dit seizoen lijkt het erop dat hij dat weer zal herhalen. 

Tsunoda heeft zelf al vaker uitgesproken dat hij de ambitie heeft om promotie te maken binnen de Red Bull-familie, maar zoals de situatie er nu voor staat, zal hij ook in 2025 voor Visa Cash App RB (RB) rijden. Max Verstappen en Sergio Perez hebben beiden een contract voor de langere termijn bij Red Bull, terwijl Tsunoda zelf al een RB-contract op zak heeft voor 2025. Toch is er momenteel een soort shootout gaande tussen Perez, Tsunoda en Liam Lawson, wat betreft het tweede zitje bij Red Bull voor volgend jaar. Dat heeft alles te maken met de ondermaatse prestaties van Perez.

Nu maakt Helmut Marko duidelijk dat er een mogelijke testkans zal komen voor Tsunoda bij Red Bull. "We hebben inderdaad wat plannen voor Abu Dhabi", meldt Marko, waarmee hij in gesprek met Autosport lijkt te hinten op de test die na het seizoen, op de dinsdag na de Grand Prix van Abu Dhabi, op het programma staat. "Maar we hebben verschillende coureurs (die we kunnen laten testen, red.). We hebben ook nog Isack Hadjar en daar komt Lawson nu ook bij."

'Niks uitgesloten'

Eerder liet Koji Watanabe, president van HRC (Honda's raceafdeling), het volgende weten over de Japanner. "Wat Tsunoda betreft, is het ons doel dat hij hard werkt en een stoeltje bij Red Bull Racing bemachtigt. Wij geloven dat hij het talent heeft. Natuurlijk zijn de beslissingen over de coureurs uiteindelijk aan het team, maar als partner hebben we dringend verzocht dat Tsunoda de kans krijgt om te rijden en te testen in een Red Bull-auto." 

"We willen hem in ieder geval de kans geven om zijn capaciteiten te laten zien. Ik heb hier ook direct met Christian Horner over gesproken en hij heeft het verder niet uitgesloten. Er is nog niets besloten, maar ik denk dat we op de juiste manier te werk moeten gaan."

"Als alles goed gaat en Tsunoda's kwaliteiten worden erkend, denk ik dat hij na 2026 bij Red Bull kan blijven en kan strijden om kampioenschappen. Het zou ideaal zijn als Tsunoda een Red Bull-coureur kan worden. Het is niet zo dat hij voor altijd afscheid neemt van Honda. Zijn huidige focus zou het veiligstellen van een Red Bull-zitje moeten zijn en als dat zijn doel is, moet hij dat nastreven" zo sloot Watanabe af.

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Brundle ziet 'sluwe straatvechter' Verstappen Norris aftroeven: "Dat was onverklaarbaar"