Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull-hoofdengineer weerspreekt opmerkingen over 'zwakke plek' Verstappen

Paul Monaghan, hoofdengineer van Red Bull, legt uit dat Max Verstappen op technisch vlak zeer goed is. Eerder leek een andere medewerker van de Oostenrijkse renstal te zeggen dat dit juist niet zo was.

Guillaume Rocquelin, Head of de Driver Academy van Red Bull, suggereerde volgens Eurosport eerder deze week dat Max Verstappen een zwakke plek heeft als het gaat om zijn technische inzicht. In Brazilië werd hoofdengineer Paul Monaghan gevraagd naar de eerdere uitlatingen van zijn collega bij Red Bull. Tegenover de media, waaronder RacingNews365, legt hij uit dat dit juist niet het geval is.

Integendeel zelfs, zo legt Monaghan uit. "Max is juist zeer begaafd. Hij heeft er veel werk mee verricht in zijn jongere jaren, vaak samen met zijn vader. Je kan zien dat dat is doorgegeven als hij praat over wat er in hem omgaat tijdens het rijden. Hij weet wat hij wil en met zijn engineers krijgt hij het altijd voor elkaar om de balans te vinden in de auto."

Monaghan wijst naar records Verstappen en naar verbeterpunten

"Ook weet Max hoe hij zijn banden moet managen. Als je kijkt naar zijn records in de laatste seizoenen, dan is het erg indrukwekkend. Als hij geen exceptionele coureur was, dan was dat nooit gelukt."

Verstappen is natuurlijk niet perfect, dat weet Monaghan ook. "Kan hij zich verbeteren? Natuurlijk kan dat. Er zijn een aantal punten waarop hij beter kan worden. Hij is ook druk met kijken wat beter kan in een seizoen en het is aan hem om te laten zien of hij zijn skills volgend jaar weer heeft verbeterd", aldus de hoofdengineer van Red Bull.

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Brazilië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!