Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-hoofdengineer weerspreekt opmerkingen over 'zwakke plek' Verstappen

Paul Monaghan, hoofdengineer van Red Bull, legt uit dat Max Verstappen op technisch vlak zeer goed is. Eerder leek een andere medewerker van de Oostenrijkse renstal te zeggen dat dit juist niet zo was.

Guillaume Rocquelin, Head of de Driver Academy van Red Bull, suggereerde volgens Eurosport eerder deze week dat Max Verstappen een zwakke plek heeft als het gaat om zijn technische inzicht. In Brazilië werd hoofdengineer Paul Monaghan gevraagd naar de eerdere uitlatingen van zijn collega bij Red Bull. Tegenover de media, waaronder RacingNews365 , legt hij uit dat dit juist niet het geval is. Integendeel zelfs, zo legt Monaghan uit. "Max is juist zeer begaafd. Hij heeft er veel werk mee verricht in zijn jongere jaren, vaak samen met zijn vader. Je kan zien dat dat is doorgegeven als hij praat over wat er in hem omgaat tijdens het rijden. Hij weet wat hij wil en met zijn engineers krijgt hij het altijd voor elkaar om de balans te vinden in de auto."

Monaghan wijst naar records Verstappen en naar verbeterpunten

"Ook weet Max hoe hij zijn banden moet managen. Als je kijkt naar zijn records in de laatste seizoenen, dan is het erg indrukwekkend. Als hij geen exceptionele coureur was, dan was dat nooit gelukt." Verstappen is natuurlijk niet perfect, dat weet Monaghan ook. "Kan hij zich verbeteren? Natuurlijk kan dat. Er zijn een aantal punten waarop hij beter kan worden. Hij is ook druk met kijken wat beter kan in een seizoen en het is aan hem om te laten zien of hij zijn skills volgend jaar weer heeft verbeterd", aldus de hoofdengineer van Red Bull.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"