Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull hoopt op party modus op Renault-motor bij GP Canada

De Grand Prix van Canada is een cruciale voor het F1-team van Red Bull. Motorleverancier Renault komt met haar eerste grote upgrade van dit seizoen. De vernieuwde motor is cruciaal in de strijd met Ferrari en Mercedes

Het grootste probleem voor Red Bull vormt de kwalificatie. Daarin komen Verstappen en Ricciardo tekort, waarbij de voornaamste reden het ontbreken van een krachtige party modus is op de motor. De Renault-motor is daarmee een blok aan het been van het F1-team. Door het ontbreken van deze powerboost vinden Verstappen en Ricciardo zichzelf vaak terug op de posities vier tot en met zes. Hierdoor is de race op zondag vaak al verloren, nog voordat die begonnen is. Teambaas Christian Horner hoopt dat de upgrade van Renault nu echt zoden aan de dijk zet. "We hebben een goede auto. Het team, onze strategie en onze pitstops zijn ook uitstekend", laat Horner aan Motorsport-Total weten.

Verstappen en Ricciardo staan echter meer onder druk, omdat zij het gebrek aan motorvermogen moeten compenseren. "Hierdoor staan onze coureurs meer onder druk. Ze moeten nog meer uit zichzelf halen." Horner hoopt dat de upgrade van Renault het gat met Mercedes en Ferrari aanzienlijk kleiner maakt. Zeker tijdens de kwalificatie. Pas dan kan Red Bull echt strijden voor de zeges. "We hopen bij de vernieuwde motor een flinke verbetering in performance te zien."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi