Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull houdt ontwikkeling Honda scherp in de gaten

Het nieuwe Formule 1 seizoen moet nog beginnen maar nu al houden de toekomstige motorenperikelen iedereen bezig. Wordt McLaren dankzij Renault weer een topteam en wat gebeurt er met de samenwerking tussen Renault en Red Bull Racing?

Net als het huwelijk tussen McLaren en Honda verloopt de samenwerking tussen Red Bull en Renault ook bepaald niet altijd even soepel. Ook in het afgelopen seizoen liep deze verstandhouding weer de nodige deuken op vanwege de vele uitvalbeurten bij Red Bull. In 2018 rijdt Red Bull in ieder geval nog met een krachtbron van de Franse motorleverancier maar wat er in 2019 en daarna gaat gebeuren, is nog één groot vraagteken. Veel opties heeft de werkgever van Max Verstappen en Daniel Ricciardo niet. Mercedes en Ferrari gaan de concurrentie natuurlijk niet voorzien van motoren. De enige optie die dan overblijft is Honda.

Red Bull kan in ieder geval in 2018 de ontwikkeling van Honda van dichtbij volgen. De Japanse motorleverancier levert dan namelijk de motoren aan het opleidingsteam Toro Rosso. Teamadviseur Helmut Marko laat aan F1.com dan ook weten dat Red Bull deze samenwerking met argusogen volgt. "We zijn inderdaad erg blij met de samenwerking tussen Toro Rosso en Honda. Toro Rosso doet er natuurlijk alles aan om een goed chassis te bouwen en samen met Honda weer competitief te worden. We houden dit natuurlijk scherp in de gaten." Volgens Marko is het slechts een kwestie van tijd voordat Honda weer terug is aan de top. "Ik ben in ieder geval erg onder de indruk van de faciliteiten die Honda heeft en hun vastberadenheid om te winnen. Het is nu een kwestie van alles bij elkaar brengen en ik denk dat dit moment eerder zal komen dan iedereen nu verwacht."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie