Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: 'Huidige resultaten McLaren bemoedigend voor ons'

De overstap van Renault naar Honda werd door velen gezien als een stap terug voor Toro Rosso, het satellietteam van Red Bull Racing. Maar Red Bull is erg blij met de keuze voor Honda, zeker gezien de huidige resultaten van de motorfabrikant.

Red Bull ziet dan ook niet op tegen de samenwerking met Honda volgend jaar. "We zijn totaal niet ongerust" , vertelt Helmut Marko tegenover Auto, Motor und Sport. De Oostenrijker kijkt hierbij naar de huidige resultaten van McLaren, die niet eens zo slecht zijn. "Sterker nog, als je kijkt naar de huidige resultaten van McLaren dan bekrachtigt dat juist onze beslissing om voor Honda te kiezen" , aldus een tevreden Marko.

Daarnaast is Red Bull ook hard bezig aan de auto van volgend seizoen, om er zeker van te zijn dat het team geen 'valse start' beleeft zoals dit seizoen het geval was. Vooral problemen met het vertalen van de resultaten uit de windtunnel naar de realiteit zorgde voor een grote achterstand bij het begin van dit seizoen. Dat gaat echter niet meer gebeuren volgens Helmut Marko. "We hebben een nieuwe procedure in de windtunnel en daarnaast zijn we nog lang niet klaar met het ontwikkelen van de huidige wagen" , is Marko positief gestemd.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'