Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract

Ook Red Bull heeft nog een stoeltje te vergeven voor 2025. Helmut Marko onthult dat het team met Carlos Sainz onderhandelt, al denkt de adviseur dat ze geen kans maken...

Sainz Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wie o wie wordt de teamgenoot van Max Verstappen in 2025? Sergio Perez hint de laatste tijd op aanstaand nieuws omtrent zijn toekomst, terwijl ook Carlos Sainz en Yuki Tsunoda interessante opties zijn wegens hun sterke vorm. Helmut Marko onthult in gesprek met Kleine Zeitung dat Red Bull gesprekken voert met Sainz, al ligt er ook een lucratief aanbod van een ander team...

"We praten met Carlos", stelt Marko. "Hij is aan zijn beste seizoen in de Formule 1 bezig. Carlos heeft echter ook een zeer lucratief aanbod van Audi en dat kunnen wij niet evenaren of overtreffen. We kennen hem natuurlijk uit de Toro Rosso-tijd, toen reed hij al met Max. Het deed hem toen echt pijn dat we Verstappen steunden bij Red Bull en niet hem."

De Oostenrijker ziet ook dat Perez erg goed presteert. Daarom blijft hij, als hij zo doorgaat, de beste optie voor Red Bull, vertelt Marko. "Het is duidelijk dat Checo op dit moment zijn beste seizoen voor ons rijdt. Als hij deze prestaties voortzet, zoals bijvoorbeeld de sterke kwalificatie in Japan, dan is hij zeker de beste optie voor Red Bull in 2025. Hij werkt voor het team en heeft nu ook ingezien dat zijn radicale aanpak van vorig jaar verkeerd was. Zijn set-up staat nu dichter bij die van Max en dat helpt hem."

En maakt Tsunoda nog kans? "Yuki had een geweldige seizoenstart. Er zijn pas vier races verreden, dus je kunt er nog niet veel over zeggen. Maar hij heeft Daniel Ricciardo onder controle, ook al was het close in Japan", sluit Marko af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'