Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Pierre Gasly

"Red Bull is het aan Gasly verplicht om hem het seizoen af te laten maken"

Hoezeer de teamleiding van Red Bull ook roept dat het aanblijven van Pierre Gasly tot het eind van het seizoen gegarandeerd is, lijkt de positie van de Fransman wel degelijk onder druk te staan. Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers hoopt echter dat Red Bull woord houdt.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Jan Lammers ziet natuurlijk ook wel dat Pierre Gasly dit seizoen niet uit de verf komt. Hij verzamelde bijna drie keer zo weinig punten als teamgenoot Max Verstappen en knokt in het middenveld met McLarens in plaats van vooraan met Ferrari's en Mercedessen.

"Desondanks is Red Bull het aan Pierre Gasly verplicht om hem het seizoen af te laten maken", zo laat Jan Lammers stellig weten in gesprek met RacingNews365. "De tekortkoming van Gasly is immers meer ingegeven door de inschattingsfout van Red Bull dan door iets anders."

Red Bull heeft altijd aangegeven dat het liever nog minstens een jaar had willen wachten met de promotie van Gasly, maar zag zich genoodzaakt een voorschot te nemen op die plannen toen Daniel Ricciardo plotseling naar Renault vertrok. Natuurlijk zei de voormalig GP2-kampioen ja tegen Christian Horner en Helmut Marko.

"Je kan het de Pierre niet kwalijk nemen dat hij de kans om voor een topteam als Red Bull te rijden heeft aangegrepen. Iedere rijder in zijn positie zou hetzelfde gedaan hebben. Het is Red Bull dat op basis van de beschikbare informatie een klaarblijkelijk verkeerde keuze heeft gemaakt voor Gasly en alleen daarom al moeten ze hem in mijn ogen tot en met de laatste race in die auto laten zitten."

Dat Lammers vindt dat Red Bull Gasly dit jaar nog niet bij het vuil mag zetten, betekent echter niet dat de voormalig Le Mans-winnaar de Fransman ook volgend jaar weer in de Red Bull wenst te zien: "Mocht Red Bull in winter het roer om willen gooien, dan is dat aan hen, maar ik ben zelf niet zo iemand die zegt, 'zet maar gauw iemand anders erin'."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

31 reacties