Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

Red Bull-junior kruipt in Mexico achter het stuur voor F1-debuut

Formule 2-coureur Isack Hadjar zal voor AlphaTauri zijn F1-debuut maken in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Mexico, aankomend weekend.

Hadjar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Isack Hadjar, onderdeel van het Red Bull Junior Team, zal de eerste vrije training voor de Grand Prix van Mexico verrijden bij zusterteam AlphaTauri. Per jaar moeten de Formule 1-teams twee keer een jonge coureur een training laten verrijden in de koningsklasse van de autosport. Voor Hadjar betekent dit zijn F1-debuut in een sessie.

De negentienjarige coureur is een van de rijders die door Helmut Marko naar het juniorenprogramma van Red Bull is gehaald. Hadjar rijdt dit jaar voor het eerst in de Formule 2, waar hij momenteel de veertiende plaats in het klassement bezet.

In Mexico mag hij zijn eerste F1-meters maken in de wagen van Yuki Tsunoda. Hiermee heeft AlphaTauri de verplichte twee rookie-tests voltooid: dit jaar reed Nyck de Vries natuurlijk al voor het zusterteam van Red Bull en later ook Liam Lawson, die inviel voor Daniel Ricciardo die in Zandvoort zijn hand brak.

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer