Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Red Bull kan genadeslag uitdelen: "Dan weet Mercedes dat het niet meer gaat lukken"

Over anderhalve week wordt er geracet op Silverstone. Daar kan Red Bull volgens Tom Coronel en Ruud Dimmers de genadeslag uitdelen in het kampioenschap. Als ze ook daar dominant zijn, dan weet Mercedes dat het eigenlijk een verloren zaak is.

Verstappen Hamilton Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Na zeven jaar waarin Lewis Hamilton kampioenschap na kampioenschap won als coureur of met zijn team, heeft de Brit het dit jaar aanzienlijk lastiger. Al vijf races op rij wist hij niet te winnen, terwijl Red Bull er op haar beurt met vijf zeges vandoor ging. In de strijd in het kampioenschap loopt Max Verstappen elke race iets verder uit.

Het zal aanpassen zijn voor de zevenvoudig kampioen, zo denken de heren in de RacingNews365-podcast. "Max Verstappen wil scoren, hij wil die eerste titel. Lewis daarentegen is gewend aan het winnen. Op het moment dat het minder gaat, dan vergt dat wel een aanpassing", zo trapt Ruud Dimmers af.

"Hij is wel een groot kampioen, een van de grootste die de Formule 1 gekend heeft", zo vervolgt hij. "Je mag van hem dan ook verwachten dat hij vollebak samen met het team van Mercedes er voor gaat zorgen dat ze op zijn minst weer in de buurt komen van Red Bull. Het volgende raceweekend is in Silverstone en dan zal hij er alles aan willen doen om te winnen voor het oog van tienduizenden Engelse fans. Het is een kwestie van wennen, dit is hij sinds 2013 niet meer gewend dat hij zoveel tijd verliest."

Tom Coronel had niet verwacht dat hij Mercedes na zoveel jaren van dominantie plots in zou zien storten. Verfrissend, zo oordeelt hij. "Als het heel even niet goed gaat, dat zie je ook bij Mercedes, dan begint het te piepen en te kraken. Het is de neerwaartse spiraal waar het team even in zit. Het is goed om te zien dat dat ook bij Mercedes ook mogelijk is."

Dimmers denkt dat Verstappen, Perez en Red Bull op Silverstone de genadeklap uit kunnen delen aan Mercedes. Het is namelijk een circuit dat normaal gesproken het terrein van Lewis Hamilton is, maar of dat dit jaar ook zo zal zijn...

"Op het moment dat Hamilton verslagen wordt op Silverstone en Red Bull daar bijvoorbeeld 1-2 finisht en Verstappen vervolgens met een voorsprong van 45 punten de zomerstop ingaat... In Silverstone krijgt Mercedes ook wat nieuwe updates. Als het gat naar Red Bull dan nog steeds gigantisch is, dan kan ik me wel voorstellen als coureur dat je zoiets hebt van 'pfffff man', net zoals Verstappen vorig jaar dacht: 'de tweede plaats is het maximaal haalbare'."

Volgens Coronel zal Mercedes na een nieuw verlies beseffen dat de titeljacht zo goed als zinloos is. "Silverstone is wel een typische Mercedes-baan. Veel hogesnelheidsbochten, lange rechte stukken, dus de basis is van de Mercedes is favoriet op dat circuit. Als je op je thuisbasis wordt verslagen net als in Oostenrijk, dan weet je dat het niet meer gaat lukken. Opgeven dat gebeurt nooit. Tot de laatste ronde kan er nog wat gebeuren, maar het zal wel pijn doen bij Mercedes."

Volgens Dimmers is Red Bull in Groot-Brittannië in ieder geval de favoriet, ook al is het op papier en historisch gezien een Mercedes-circuit "Verstappen is uiteindelijk de favoriet. Als je daar wint, met de nieuwe banden en de Mercedes-upgrades. Dan zie ik het niet meer veranderen dit seizoen. Dan heb je de regelveranderingen doorstaan en de Mercedes-upgrades overleefd. En Max won er vorig jaar ook. Dus het kan gewoon."

Ook interessant:

Max Verstappen won ook de derde Grand Prix van de triple header en schreef F1-historie. Wie kan Verstappen in deze vorm van de wereldtitel afhouden? Lewis Hamilton moest flink incasseren en zocht na afloop naar excuses. Kan de Brit nog terugslaan?

Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull