Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull komt Verstappen tegemoet na oproep vanwege FIA-straf

Mercedes, Ferrari en Aston Martin zullen de komende periode met updates komen, maar ook Red Bull gaan niet stilzitten. Helmut Marko laat weten dat er ook voor Max Verstappen en Sergio Perez updates aan komen.

Na vijf Grands Prix-weekenden staat Red Bull er zeer goed voor, maar vanwege een straf die men vorig jaar kreeg, kan er minder ontwikkeld worden. Nu de eerste grote updates er aan komen bij de concurrentie - zowel Mercedes als Ferrari en Aston Martin hebben deze aangekondigd - kan het Red Bull-team niet stilzitten. Verstappen riep zijn team na de vierde 1-2 van het seizoen voor Red Bull op om door te blijven ontwikkelen, ondanks de straf. "We moeten er nu voor zorgen dat we de ontwikkeling op gang houden. Als het moment waarop we de pijn van die straf gaan voelen daar is, hebben we hopelijk een ruime voorsprong op weten te bouwen. Dat maakt het ook zo belangrijk om nu dit soort resultaten te blijven scoren."

Marko belooft

Gelukkig voor Verstappen snapt zijn team de taak die hen staat te wachten en Helmut Marko kondigt dan ook nieuwe updates aan. "Laten we eens vooruit kijken naar de komende races", zo zegt de Red Bull-adviseur voor de microfoon van het Oostenrijkse ORF . "We moeten hard aan de bak, want de races zullen elkaar in een ramp tempo opvolgen. Er zullen echter updates aan komen en dat moet ook, want dat is onze strategie. In de eerste helft van het seizoen willen we zo veel mogelijk uitlopen op de concurrentie in het kampioenschap", aldus de Oostenrijker. Hij heeft verder nog meer mooi nieuws. Dat Red Bull-ontwerper Adrian Newey langer bij Red Bull blijft, was al bekend. Hoe lang precies niet, maar volgens Marko is er een contract voor 'meerdere jaren' getekend.

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"