Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull kondigt groot onderzoek aan na debacle in Bahrein

Momenteel is Red Bull al volop aan het uitzoeken wat er is gebeurd tijdens de GP van Bahrein, toen beide bolides niet de finish wisten te halen. Ze worden van top tot teen onderzocht voordat deze richting de volgende race worden getransporteerd.

Voor Christian Horner leek het een oke dag te worden aan de pitmuur, maar kort voor het einde van de race zat de Brit plots met de handen in het haar toen Max Verstappen en Sergio Perez achtereenvolgend uitvielen vanaf plek twee en vier. De teleurstelling overheerst, vertelt hij. "We zijn natuurlijk enorm teleurgesteld dat we de kans op podiumfinishes hebben verloren vandaag, maar gefeliciteerd aan Ferrari voor hun een-twee en hun terugkeer vooraan het veld." Wel zijn er lichtpuntjes. Het positieve is dat we duidelijk een competitieve bolide hebben, maar we hadden vandaag de pace niet echt hadden. We zagen wel geweldige gevechten tussen Max en Charles."

Red Bull opent onderzoek

Horner weet tegelijkertijd dat er nog geen man over boord is. "Het is een enorm lang seizoen, met nog 22 races te gaan, dus we moeten ervoor zorgen dat we de problemen oplossen en sterker terugkomen." Maar dan moeten de problemen dus wel eerst worden opgelost. Red Bull laat er geen gras over groeien en heeft meteen een groot onderzoek geopend. Het team heeft de wagens van Verstappen en Perez al meteen helemaal uitgekleed. "We moeten eerst begrijpen wat het is. Tijdens de testdagen was de betrouwbaarheid in orde en hebben we zoiets als dit niet gezien. We gaan het uitzoeken. De auto wordt nu al helemaal gestript voordat hij naar Saoedi-Arabië gaat. Gelukkig is de volgende race al volgend weekend, dus we kunnen dit snel vergeten", aldus de teambaas bij Viaplay .

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie