Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-kopstuk dolblij na eerste testweek: "Hier kunnen we op verder bouwen"

Red Bull kende een prima testweek en legde veel meters af. En nog belangrijker: men heeft veel geleerd over de auto en weet nu welke weg men in wil slaan, om zo de wagen snel nog beter te maken.

Red Bull kende op donderdag wat problemen, maar de eerste en derde testdag verliepen zonder problemen. Guillaume Rocquelin, namens de Ootenrijkse renstal de Head of Race Engineering, blikt terug op de laatste testdag en de testweek als geheel. De laatste dag verliep weer vlekkeloos en dat zorgt voor een glimlach op het gezicht van de Red Bull-man. "Het was een goede derde testdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya." "Max Verstappen en Sergio Perez waren tevreden en we hebben wat goede rondetijden op het scorebord weten te zetten", zo doelt hij op de derde en vierde tijden van Checo en Max, die bovendien op hardere banden reden dan de twee Mercedes-coureurs, die het snelst waren tijdens de laatste testdag.

Red Bull kan hier op voortbouwen

Rocquelin beschrijft de testdagen in Barcelona als 'veelbelovend', nadat zijn team ruim 1650 kilometer wist af te leggen gedurende de testweek. "Om deze eerste testweek van het Formule 1-seizoen 2022 samen te vatten, zou ik zeggen dat het een paar veelbelovende testdagen waren hier in Barcelona." Met de resultaten kan Red Bull weer een heel eind vooruit. "Waar ik het meest blij van wordt, is dat we een solide platform hebben op voort te bouwen, maar ook een goed idee welke richting we op moeten. We zullen een aantal dingen die we hier hebben geleerd meenemen naar de testdagen over een kleine twee weken in Bahrein."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'