Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull-kopstuk dolblij na eerste testweek: "Hier kunnen we op verder bouwen"

Red Bull kende een prima testweek en legde veel meters af. En nog belangrijker: men heeft veel geleerd over de auto en weet nu welke weg men in wil slaan, om zo de wagen snel nog beter te maken.

Verstappen Barcelona Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool / Getty Images

Red Bull kende op donderdag wat problemen, maar de eerste en derde testdag verliepen zonder problemen. Guillaume Rocquelin, namens de Ootenrijkse renstal de Head of Race Engineering, blikt terug op de laatste testdag en de testweek als geheel.

De laatste dag verliep weer vlekkeloos en dat zorgt voor een glimlach op het gezicht van de Red Bull-man. "Het was een goede derde testdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya."

"Max Verstappen en Sergio Perez waren tevreden en we hebben wat goede rondetijden op het scorebord weten te zetten", zo doelt hij op de derde en vierde tijden van Checo en Max, die bovendien op hardere banden reden dan de twee Mercedes-coureurs, die het snelst waren tijdens de laatste testdag.

Red Bull kan hier op voortbouwen

Rocquelin beschrijft de testdagen in Barcelona als 'veelbelovend', nadat zijn team ruim 1650 kilometer wist af te leggen gedurende de testweek. "Om deze eerste testweek van het Formule 1-seizoen 2022 samen te vatten, zou ik zeggen dat het een paar veelbelovende testdagen waren hier in Barcelona."

Met de resultaten kan Red Bull weer een heel eind vooruit. "Waar ik het meest blij van wordt, is dat we een solide platform hebben op voort te bouwen, maar ook een goed idee welke richting we op moeten. We zullen een aantal dingen die we hier hebben geleerd meenemen naar de testdagen over een kleine twee weken in Bahrein."

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull